Évzáró rangadó

Nem mindennapi időpontban, nem mindennapi meccsel zárja az évet a DVSC-TVP csapata. December 30-án, szombaton 20 órakor keleti rangadó a Hódosban!

A 2017-es esztendő utolsó előtti napján a megszokottnál két órával később kezdődik a DVSC-TVP–Békéscsaba találkozó. A Hódosban reggeltől késő délutánig zajlik a hagyományos kispályás futballtorna, melynek 18 órakor érnek véget a küzdelmei, így kivételesen este nyolctól kezdenek a lányok. A Real Team Kupa szervezői és a DVSC Kézilabda Kft. vezetői mindent megtettek azért, hogy a két kiemelkedő sportesemény jól megférjen egymás mellett, így a példás együttműködés keretében december 30-án reggeltől a focitorna jegyárusító helyein lehet belépőt vásárolni a kézilabda meccsre. (Erről részletesen cikkünk végén olvashatnak.)

A debreceni lányok már Karácsonykor is az évzáró rangadóra készültek, hiszen 26-án edzett a csapat, amelyben ott lesz a Ljubljanából visszatérő Jelena Deszpotovics, akinek elkészült a játékengedélye. S ott lesz a pályán Hársfalvi Júlia is, akinek ez lesz az első Loki–Csaba derbije.

– Már sokat hallottam a Békéscsaba elleni meccsekről, tudom, hogy debreceni szurkolók számára milyen fontos ez az összecsapás – kezdte Hársfalvi Júlia. – Nagyon várjuk a szombatot, hiszen hosszú ideje nem játszottunk tétmérkőzést. A világbajnokság alatti szünetben sokat edzettünk, ennek látszani kell a teljesítményünkön. Mindkét oldalon történt változás, nálunk visszatért Jeca, a csabaiaknál pedig Szögi Tímea, ráadásul szombati ellenfelünkhöz nemrég érkezett új edző, s ez mindig bizonyításra serkenti a játékosokat. Szó sincs róla, hogy lebecsülnénk a Békéscsabát, hiszen minden meccs ugyanolyan fontos, akár az elsővel, akár az utolsóval, ugyanúgy kell hozzáállni! Bízom benne, hogy remek hangulatú mérkőzésen győzelemmel búcsúzunk 2017-től!

A december 30-ra beiktatott forduló alaposan megbolygatja a játékosok Karácsonyát, erről is megkérdeztük Julcsit.

– Az évek során már megszoktam, az ilyen ünnepeket – folytatta balszélsőnk. – Ahhoz képest, hogy Karácsony másnapján is edzésünk volt, jó volt a hangulat. Ez az időszak, amikor belefér egy kis desszert házi finomság, ami a hagyományoknak megfelel, de mindenki van annyira profi, hogy odafigyel arra, mit eszik.

A december 30-án, szombaton 20 órakor kezdődő mérkőzésre elővételben is lehet jegyet vásárolni, a Hódos Imre Sportcsarnok jegypénztárában. A jegyárusítás ugyanott zajlik majd, ahol a Real Team Kupa döntő napjára árusítják a belépőket. A kézilabda mérkőzésre reggel 8 és 14 óra között vehetik meg a jegyet elővételben, majd a mérkőzés előtt egy órával, azaz 19 órakor nyit ki újra a csarnok pénztára. A felnőtt jegyek 1500, a diák-és nyugdíjas jegyek 1000 forintba kerülnek.

Fontos információ, hogy a mérkőzés napján a Hódos Imre Sportcsarnok parkolója le lesz zárva, kérjük szurkolóinkat, hogy a Főnix Csarnok parkolóját használják.