Negyed óra csoda!

Remek debreceni rajt után érvényesült a papírforma, ám a győztes vendégeken kívül nekünk is akad okunk az örömre.

A sérült Lotte Grigelt és a beteg Anna Punykót nem is neveztük a BL-győztes ellen, Arna Sif Palsdottír ugyan leült a padra lázasan, ám ő sem lépett pályára, Ilyen előjelek után az sem lett volna meglepő, ha a győriek átgázolnak a sok sebből vérző Lokin, ám nem ez történt. Az első negyedórában csodát láthatott a Főnix Csarnok öt és félezres nézőserege, hiszen a remeklő Jelena Deszpotovics vezérletével 7–4-re vezettünk. Az ETO időkérése után fordított, ám a DVSC-TVP nem roppant össze.

A második félidőben a hangulat is javult, hiszen az első harminc percet a szövetség fegyelmi határozata elleni tiltakozásul végig csendben töltő debreceni ultrák is bekapcsolódtak a meccsbe. Jó volt látni, hogy a DVSC játékosai egy pillanatra sem adták fel.  A hajrában aztán jöttek a fiatalok, az utolsó öt percben a Zelizi Fanni, Borgyos Panna, Pénzes Laura külső sorral, azaz három utánpótláskorú játékossal támadtunk, s nem vallottunk szégyent. Sőt, háromszor eredményes Borgyos Panna és az első osztályban góllal debütáló Zelizi Fanni is letette a névjegyét az NB I-ben!!!!

DVSC-TVP–GYŐRI AUDI ETO 23–33 (9–15)
Debrecen, Főnix-csarnok, 5500 néző. Vezette: Hantos, Rózsahegyi

DVSC: Lajtos – Varsányi 1, Hajduch 1, Zamfirescu 1, TÓVIZI 3, Deszpotovics 4, Hársfalvi 1. Csere: Horváth-Pásztor (kapus), Csáki 1, Jezsikava 4 (3), Sirián 2, Vantara-Kelemen 1, Pénzes, BORGYOS 3, Zelizi 1. Edző: Vida Gergő.
GYŐR: Kiss É. – Bódi, Tomori 3, OFTEDAL 4, Broch 1, GROOT 7 (3), Görbicz 1. csere: GRIMBSBÖ (kapus), M. HANSEN 5, Knedliková 3, Puhalák 1, FODOR CS. 3, M. González 1 (1), Varga E, Afentaler 2, Pál T. 2. Edző: Ambros Martin

Az eredmény alakulása. 11. perc: 7–4. 21. p.: 7–12. 39. p.: 11–21. 47.- p.: 17–23. 57. p.: 21–31.
Kiállítások: 2, ill. 4 perc
Hétméteresek: 6/3, ill. 4/4.

MESTERMÉRLEG
Vida Gergő: A Bajnokok Ligája győztes ellen mindig tanulságos játszani. Nem vallottunk szégyent, s külön öröm számomra, hogy fiataljaink jól szálltak be a meccsbe.
Ambros Martin: – Tudtuk, hogy a Debrecen jó csapat, még akkor is, ha két alapembere, Lotte Grigel és Anna Punyko hiányzott. A hazai csapat jól kezdett, idő kellett kérnem, ám ezután rendeztük a sorokat.

Jó ritmusú, sportszerű meccset játszottunk egy közel teltházas csarnokban.