A fiatalok is elkezdték

Rekordlétszám a DVSC utánpótlásában, nagyüzem a csarnokokban.

upstart

Az új szezonban a DVSC-TVP juniorcsapatát Vida Gergő, az ifjúságiakat és a zárt serdülő bajnokságban szereplő együttest Győrvári Viktor, míg a nyílt serdülő bajnokságban szereplő lányokat Milánik Zoltán irányítja. A 2016/17-es szezonban a DVSC nem indít csapatot az NB I/B-ben. Az NB II-ben viszont szerepelnek majd fiataljaink: a felnőttek között a zárt serdülőbajnokságban játszó együttes játszik majd, kiegészülve az ifiknél kevesebb lehetőséghez jutó játékosokkal, míg az NB II-es junior pontvadászatban Milánik Zoltán tanítványai képviselik a klubot.

Ezen felül újabb korosztályok kapcsolódnak be a Loki életébe. A toborzón kiválasztott U13-es csapatot Köstner Vilmos irányítja majd, míg a 2003-2004-es korosztály a három partneriskolában gyakorol. A Debreceni Református Kollégium Általános Iskolájában Sándor László, a Kinizsi Pál Általános Iskolában Dandéné Varga Mária, a Huszár Gál Általános Iskolában Borók Rita foglalkozik a fiatalokkal.

Ezen felül még több tanintézmény bekapcsolódik a DVSC-TVP utánpótlásprogramjába, ezek a gyerekek régióbajnokság keretében versenyeznek majd. Győrvári Viktor és Vida Gergő tanítványai már július 18-án elkezdték az edzéseket, a többiek egy héttel később, 25-én vágtak bele. Az juniorok az ifik és a zárt serdülőbajnokságra készülő csapatok augusztus első napjától Nádudvaron edzőtáboroznak majd.

– Természetesen örülünk, hogy megnőtt a gyermeklétszám, de ez sokkal több feladatot is jelent – mondta el Köstner Vilmos szakmai igazgató. – Nehéz összehangolni a helyszíneket, s sok edzésünk lesz a régi utánpótláscsarnokban, ahol szerencsére remek a kapcsolatunk az üzemeltetővel. A vidékről érkezők a Kerekestelepi Kempingben György Zoltánnak köszönhetően kapnak jó ellátást.