A Legenda kitüntetése

A Magyar Kézilabdázásért Érdemérmet veszi át Komáromi Ákos a DVSC SCHAEFFLER–Alba-Fehérvár mérkőzés előtt.

Ha valaki megérdemli az elismerést, akkor az a DVSC legendás szakvezetője. Az 1987-es Bajnokcsapat edzője összesen 375 bajnoki mérkőzésen ült a Loki kispadján, s irányításával 257 győzelmet aratott a csapat. A kitüntetés ünnepélyes átadására most pénteken a Fehérvár elleni meccs előtt kerül sor.

„Bevallom meglepődtem, amikor néhány héttel ezelőtt jött az értesítés arról, hogy kitüntetést kapok – mondta Komáromi Ákos. – A szövetségben lett volna az átadás, de én mindenképpen itthon szerettem volna átvenni az érdemérmet.”

Amikor egykori kollégája és barátja tavaly újra leült a kispadra Komáromi Ákos felhívta telefonon és gratulált neki.

„Vili már felnőtt, sőt ő is nyugdíjas, amit elért az teljesen az ő érdeme –reagált Ákos bá’ szerényen mosolyogva arra a felvetésre, hogy Köstner Vilmos teljesítményében benne van, hogy mellette tanulta a szakmát. – Amikor kinevezték sok türelmet kívántam neki, s azóta minden hazai meccsen kint vagyok. Örülök neki, hogy látszik a munkája eredménye, van tartása a csapatnak, tudnak küzdeni a lányok, s idegenben is szerzünk pontokat. Közös bennünk, hogy nagyon szeretjük a DVSC-t és egyvalamiben hiszünk: a munkában!”