Alekszandra Vukajlovics: „Tetszik Vili bácsi maximalizmusa!”

Alekszandra Vukajlovics megismerkedett új csapattársaival és edzőjével, jó benyomásokat szerzett Debrecenben.

A 23 esztendős szerb válogatott irányító-átlövő szereti a kihívásokat. Alig múlt 18, amikor a hazájában aranyérmes Jagodina kulcsemberének számított, ő lett a szerb bajnokság gólkirálya és legértékesebb játékosa. Mindössze 19 éves volt, amikor 2016 nyarán Békéscsabára került, s sokat tett azért, hogy a lila-fehér klub ma is az első osztályban kézilabdázzon. Legsikeresebb szezonjában (2018/19) 25 bajnokin 153 gólt szerzett (ez 6.12-es meccsátlag), úgy, hogy mindössze négy találatot szerzett büntetőből.

„Néhány napot eltöltöttem Debrecenben, s hamar megtetszett a város, van hangulata, kedvesek az emberek – mesélt első benyomásairól Szandra. – Leendő csapattársaim is nagy szeretettel fogadtak, elhívtak kávézni, hamar úgy éreztem magam, mintha nagyon régen ismernénk egymást. A DVSC SCHAEFFLER fiatal csapat, melynek néhány rutinos kézilabdázó adhat fazont, nagyon jó a keret összetétele. Az egyből feltűnt, hogy mindenki akar dolgozni, ami nem is csoda, hiszen komoly céljai vannak az egyesületnek.”

Alakeszandra Vukajlovics Köstner Vilmossal is beszélgetett.

„Vili bácsi hitvallása a munka, munka, munka, én pedig szeretek dolgozni – folytatta új szerzeményünk. – Nekem erre van szükségem ahhoz, hogy jó legyek, de ez általában elmondható a szerb sportolókról. Jó volt köztünk a kommunikáció, értjük egymást, s kiderült számomra, hogy Köstner Vilmos maximalista edző, s ez nagyon tetszik nekem.”

Békéscsabán az utóbbi években az NB I-ben maradásért harcolt a csapat, a DVSC SCHAEFFLER-nél más célokért játszhat majd Szandra.

„Békéscsabán, ha gondban voltunk, általában rám hárult a feladat, hogy segítsek a csapaton, s ez hosszú távon nagy teher – mondta Alekszandra Vukajlovics. – Debrecenben sok jó játékos van, megoszlanak a terhek. Vannak olyan rutinos kézilabdázók is a posztomon, akiktől tanulhatok, s ez előnyömre válhat. Biztos, hogy nagyon kemény lesz a nyári felkészülésünk, de én már nagyon várom, hogy belevágjunk, aztán pedig, hogy elkezdődjön a bajnokság. Addig azonban eltöltök néhány hetet otthon, Szerbiában, hiszen a járványhelyzet miatt erre nagyon régen volt lehetőségem.”