Elke Karsten: mindig, mindent megteszek a sikerért

A beilleszkedés könnyebb, mint szabadulni az időeltolódás csapdájából, avagy hogy érzi magát a DVSC SCHAEFFLER dél-amerikai légiósa!

Villámgyors csukló, hatalmas lövőerő, önfeláldozó játék. Így foglalhatjuk össze Elke Karsten eddigi produkcióját DVSC SCHAFFLER mezben. Pedig argentin légiósunk számára közel sem volt egyszerű az elmúlt bő egy hónap. Elke, a felkészülés elejére Debrecenbe érkezett, ám nem sokkal később már újra Dél-Amerika felé vette az irányt, hiszen hazája válogatottjában pályára kellett lépnie a Pán-Amerikai Játékokon. A Peruban zajló tornán végül második helyen zárt az argentin válogatott, így közvetlenül nem jutott ki a 2020-as tokiói olimpiára, selejtezőn kell kivívnia az ötkarikás játékokon való részvételt.

Elke a Brazília ellen elvesztett finálé után néhány órával mér repülőre szállt, hogy ott legyen a DVSC SCHAFFLER balatonboglári edzőtáborozásának utolsó másfél napján. A hétórás időeltolódás feldolgozása azonban nem egyszerű a szervezet számára.
„Még nem igazán sikerült megbirkóznom az időzónák közti átállással, de napról-napra jobb – fogalmazott Elke. – Ebben sokat segít, hogy jól érzem magam Debrecenben, érzem, hogy a klubnál mindenki próbál segíteni, az emberek kedvesek velem, akármerre is járok. Kemény munkát végzünk, olyan keményet, amilyet még soha nem végeztem!”

A Pán-Amerikai Játékokon szerzett ezüstérem nem jelentett automatikus kvalifikációt a 2020-as tokiói ötkarikás játékokra. Pedig Elke Karsten számára sokat jelent az olimpia, ezt jelzi a jobb felkarján láthatótó, Rióra emlékeztető tetoválás. De lesz-e hasonló, a japán fővárost megidéző tetkó a bal karján?
„Sajnos a közvetlen kvalifikáció nem jött össze Peruban – mondta Elke. – Pedig jól játszottunk, a döntő első fékidejében vezettünk is a brazilok ellen. Maradt az interkontinentális selejtező, ahol nagyon nehéz dolgunk lesz, de megpróbáljuk. Jó szellemiségű válogatottunk van, amely képes küzdeni a céljaiért.”

Ha már a küzdelem került szóba, Elke Karsten játékát látva sokakban felmerült, hogy egy igazi harcos került a Lokihoz, olyan játékos, aki soha nem kíméli magát.
„Nem szeretem visszafogni magam, mindig, mindent megteszek a sikerért – folytatta Elke. – Remélem, ennek meg is lesz az eredménye!”