Erős várat vettünk be!

A Kastamonu Belediyesi legutóbbi 12 hazai európai kupameccséből csak egyet veszített el.

Egy csapat ne jut el véletlenül egy európai kupa elődöntőjébe, úgy hogy közben spanyol, magyar, dán, norvég lengyel és román csapat ellen őrzi meg veretlenségét hazai pályán. Már pedig szombati ellenfelünk így menetelt végig a 2017/18-as szezonban az EHF Kupa mezőnyén, egészen az utolsó előtti lépcsőfokig. Itt a későbbi győztes román Craiova szakította meg a nagy szériát, 23–22-re nyerni tudott az Atatürk Sportcsarnokban. Egy évvel később lemaradt a csoportkörről a Kastamonu, de a későbbi román bajnok Valcea így is kapitulált a török városban, igaz összesítésben simán továbbjutott. Az aktuális szezonban pedig a Vác volt szombatig az egyetlen külföldi vendége a Kastamonunak, s az EHF Kupa-selejtező harmadik körében 33–26-ra kapott ki Szilágyi Zoltán csapata abban a csarnokban, ahol szombaton a DVSC SCHAEFFLER is pályára lépett.

A Kastamonu Belediyesi tehát a legutóbbi 12 hazai EHF Kupa-meccsén mindössze egyszer hagyta el vesztesként a pályát, nem véletlenül készülődött a házigazda nagy önbizalommal a csoportkör nyitányára. Ennek ellenére szombaton jött az újabb vereség, hiába sípolt, fütyült, dobolt és szurkolt 1200 török a végén a maroknyi, ám annál lelkesebb magyar tábor ünnepelhetett, miután Arany Rebeka nyolcadik góljával 31–30-ra nyert a DVSC SCHAEFFLER.

„Jól jött ki a lépés ezen a meccsen – emlékezett a csoportkör nyitányára Arany Rebeka. – Jó volt a hangulat, s nagyon sokat segítettek nekünk a debreceni szurkolók, de nekem a hazai közönség füttykoncertje is plusz motivációt jelentett. Kicsit izgultam, amikor pályára kerültem, ami szinte természetese egy fiatal játékosnál, de aztán az első sikeres lövés meghozta az önbizalmamat. Tudom, hogy egy jó meccs nem csinál nyarat, de most már tudom, hogy képes vagyok így játszani!”