Erre büszkék lehetünk!

Elképesztő csatában szerzett két pontot a DVSC SCHAEFFLER Törökországban, az EHF Kupa csoportkörének nyitányán.

Alaposan eltolódott a debreceni lányok napirendje a kétórás időeltolódás miatt – magyar idő szerint hat órakor reggelizett, kilenckor ebédelt a csapat.
A kezdésre megtelt a Kemal Atatürkről elnevezett csarnok, melynek egyik sarkában ott volt félszáz debreceni szurkoló is.

Idegesen kezdtek a csapatok, s bár 2–1-re még vezettünk a török csapat jött ki jobban ebből a periódusból.  Igaz, ehhez kaptak némi segítséget a Romániából érkezett Manea, Iliescu bírópárostól, akikről hamar kiderült, hogy – miként is fogalmazzunk árnyaltan – megfújták a hazai pályát a Török együttesnek. Ezzel együtt Özel és Iskit semlegesítése, emellett Uszkova is jól kézilabdázott, Rombescu pedig jól védett.

Jelena Deszpotovics góljaival kapaszkodtunk, Köstner Vilmos pedig megpróbálta megtalálni az optimális hatost, s hamar kipróbálta mindhárom kapusát. Az első félidő után két góllal vezettek a vendéglátók, a folytatásban pedig remekül kezdett támadásban a DVSC SCHAEFFLER.  Beindult a jobbszárny, Arany Rebeka és Kovács Anna nagyon elkapta a fonalat, kellett Vámos Petra lendülete, Karnik Szabina védőmunkája és góljai, s persze a csapat küzdőképessége. Zúgott a „mindent bele”, a lányok pedig oroszlánként harcoltak. Kovács Anna mesterhármasával tartottuk a lépést, s az addig gólgazdag meccs hajrájában „beállt” az eredményjelző. Az 54. percben 30 30-nál érződött, hogy az a csapat nyerhet, aki innen elmozdul. Triffa Ági lehúzta a rolót, de mi is elhibáztunk három lehetőséget.

Egy perccel a vége előtt Arany Rebeka viszont nem ismert kegyelmet, szélsőn nyolcadik gólja pedig, ha nem is aranyat, de két pontot ért.
Kezdődhetett a debreceni örömtánc a pályán és a lelátón egyaránt, drámai csatát nyert meg a DVSC SHAEFFLER, amely így győzelemmel kezdte az EHF Kupa csoportkörét.

EHF KUPA, A-CSOPORT, 1 FORDULÓ
KASTAMONU BELEDIYESI GSK (török) –DVSC SCHAEFFLER 30–31 (17–15)
Kastamonu, 1200  néző. V:  Manea, Iliescu (románok)
KASTAMONU: ROMBESCU – USZKOVA 7 (3), Yilmaz, ÖZEL 8, Seric 2, ISKIT 8, Aydin 2. Csere:  Pandzic (kapus), Woloszyk, Coskun , Vascsuk     1, Türkoglu 2. Edző: Hakan Günal
DVSC: TRIFFA – Varsányi, KOVÁCS ANNA 8 (1), Tóvizi 2, DESZPOTOVICS 5, Bulath 3 (2), Vantara-Kelemen. Csere: Oguntoye, Szabó D. (kapusok), VÁMOS P. 3, Bordás,  KARNIK SZ. 2, ARANY 8, Petrus, Karsten, Borgyos. Edző: Köstner Vilmos

Az eredmény alakulása. 3. perc: 1–2. 11. p: 7–3. 18. p: 11–9. 25. p: 14–13. 33. p: 18–17. 39. p: 22–19. 42. p: 26–24. 48. p: 26–26. 53. p: 29–29. 
Kiállítások: 6, ill. 6 perc
Hétméteresek:  3/3, ill. 4/3

MESTERMÉRLEG
Köstner Vilmos:  – A csapat erejét bizonyítja, hogy az utolsó percig küzdött ezért a fontos győzelemhez.   amelyhez valamennyi játékosom hozzátette a magáét. A sikerben különösen nagy szerepe volt, a második félidőben feljavuló védekezésünknek, illetve a jobbszárnyunk remek játékának. Bízom benne, hogy ez megint egy olyan győzelem, amely elindíthatja a csapatot egy sikeres úton a bajnokságban és az EHF Kupában egyaránt.
Hakan Günal: – Nagy lehetőség kapujában álltunk, hiszen szinte végig vezettünk. Sajnos a hajrára kulcsjátékosaim elfáradtak a vendégeknél pedig akadt néhány extra teljesítmény!