Erre lehet építeni

A DVSC SCHAEFFLER csapata megnyerte a Dryvit Profi Kupa döntőjét a Ferencváros ellen.

Sokan voltak kíváncsiak a Loki–Fradi döntőre, s nem csalódtak, akik eljöttek a Hódosba. Hatalmas küzdőszellemmel lépett pályára a DVSC SCHAEFFLER, s sokak meglepetésére tartotta a lépést a Fradival. Aztán még nagyobb meglepetésre szép lassan elléptünk a zöld-fehérektől.

Ehhez kellett az önfeláldozó védekezés, Triffa Ági extra (vagy annál egy kicsit jobb) kapusteljesítménye és az, hogy átgondoltan, okosan támadtunk. Lotte remekül mozgatta a csapatot, Bulath Anita minden rutinja benne volt a támadásokban, Tóvizi Petra fontos gólokat lőtt az elején, Vantara-Kelemen Éva pedig száguldozott a balszélen.

Félidőben 11–8-ra vezettünk, s meglepetésre a folytatásban tovább nőtt az előny. A 44. percben 17–12-re vezettünk, s bár zárkózott a Fradi, igazán nem tudott közel kerülni hozzánk. A hajrát néhány újabb Triffa bravúr színesítette, az utolsó percben zúgott a vastaps, a DVSC SCHAEFFLER megnyerte a Dryvit Profi Kupát.

A gólkirályi címért folyó harcban hármas holtverseny alakult ki, Karolina de Souza, Lotte Grigel és Lukács Viktória közül azért kapta meg utóbbi a díjat, mert ő valamennyi találatát akcióból szerezte. A torna legjobb játékosa Lotte Grigel, legjobb kapusa pedig Triffa Ágnes lett. A legjobb jobbszélsőnek felajánlott Sipos Éva Emlékdíjat Lukács Viktória vehette át Sándor Csabáné Sipos Éva két gyerekétől, Sándor Evelintől és Sándor Kristóftól

DVSC SCHAEFFLER–FTC-RAIL CARGO HUNGÁRIA 21–16 (11–8)
Debrecen 900 néző. V: Nagy F. Túróczy
DVSC: TRIFFA – Varsányi, Kovács Anna 2, GRIGEL 7 (1), Tóvizi 3, BULATH 2, VANTARA-KELEMEN 3. Csere: Zamfirescu, Deszpotovics 1, BORDÁS 1, SZABÓ P. 2.
FTC: Bíró B. – LUKÁCS 4, Hornyák D. 3 (1), Malovic 2, Snelder 2, HÁFRA 3, Schatzl Nadine 1. Csere: Szemerey (kapus), Pena 2 (1), Mészáros R., Márton G.

Kiállítások: 2, ill. 4 perc
Hétméteresek: 3/1, ill. 4/2.

A 3. helyért:
HCM BAIA MARE (romániai) –GVM EUROPE VÁC 30–28 (15–13).
Vác Ld.: De Souza 8, Szondi 5

A Dryvit Profi Kézilabda Torna végeredménye:
1. DVSC SCHAEFFLER
2. FTC RAIL CARGO HUNGÁRIA
3. CS MINAUR BAIA MARE
4. GVM EUROPE VÁC

Különdíjasok:
Gólkirály: Lukács Viktória (FTC-Rail Cargo Hungária)
A torna legjobb játékosa: Lotte Grigel (DVSC SCHAEFFLER)
A torna legjobb kapusa: Triffa Ágnes (DVSC SCHAEFFLER)
Sipos Éva Emlékdíj (a torna legjobb jobbszélsője): Lukács Viktória (FTC-Rail Cargo Hungária)