Esély sem volt a spanyolok ellen

Az indiszponáltan játszó magyar válogatott kikapott Spanyolországtól, cseppnyi vigasz, hogy Tóvizi Petra lett a mérkőzés legjobbja!

Elke Karsten és az argentin válogatott pihenhetett vasárnap, pályára lépett viszont Jelena Deszpotovics. A montenegrói válogatott ugyanazt az utat választotta, mint szombaton, azaz egy simán verhető ellenféllel szemben alaposan megszenvedett a sikerér. Ahogy az első körben Szenegál, most Kazahsztán ellen küszködött Montenegró, amely aztán a hajrában megszerezte a két pontot, Jelene Deszpotovics négy góllal járult hozzá a 30–21-es győzelemhez.

A kazahok elleni „bemelegítés” után vasárnap már nagyon fontos meccs várt a magyar válogatottra, amely ezúttal Kumamotóban lépett pályára. A spanyolok ellen Kovács Anna és Tóvizi Petra volt ott a kezdőcsapatban.
Az első percekben ismét rengeteg hiba csúszott a magyar együttes játékába, már négy találatnál jártak a spanyolok, amikor több mint ötpercnyi játék után megszületett az első magyar gól. Felállt fal ellen látványosan nem tudott mit kezdeni Kim Rasmussen csapata, az első 22  percben négyszer voltak a magyar lányok eredményesek a rendezett spanyol védelemmel szemben – Kovacsics Anikó betörésből, Tóvizi Petra pedig háromszor a beállós helyéről talált be. Emellett szereztünk négy lerohanásgólt. Átlövésből azonban teljesen veszélytelenek voltak a mieink, így pedig nehéz eredményesen kézilabdázni. A 24. percben Háfra Noémi lőtte az első átlövésgólt, majd a harmadikként a kapuba érkező Triffa Ági néhány másodperccel a beszállás után ziccert védett. 

Nem sok dolog működött a a magyar válogatott játékában, támadásban talán a Tóth Gabi, Tóvizi Petra játékkapcsolat volt a leghatékonyabb, így nem igazán értettük, miért is jött le a félidő végén Petra.

A folytatásban Tóvizi Petra negyedik góljával kezdtük az újabb felzárkózási kísérletet, ám ez a nekirugaszkodás sem volt hosszú életű. Az indiszponáltan kézilabdázó magyar válogatott dolgát tovább nehezítette a két dán játékvezető hölgy. A rengeteget tévedtek még belefért volna, de hogy szinte mindig a mi kárunkra, az már nem.

A hajrára felpörgött a magyar válogatott, s visszajött három gólra, ám amikor felcsillant a lehetőség, mindig jött egy buta hiba, így az első játékrészben remeklő, a második félidőben már gyengén kézilabdázó spanyol válogatott simán szerzete meg a két pontot. 

SPANYOLORSZÁG–MAGYARORSZÁG 29–25 (18–13)
MAGYARORSZÁG: Bíró B. – Lukács V 4., Kovács Anna 1, Tóvizi 5, Tomori, Kovacsics 2, Schatzl Nadine 2. Csere: Kiss É.. Triffa (kapusok) Háfra N. 2, Tóth G. 1, Faluvégi 2, Márton G. 2, Klujber 1, Szabó L. 2, Vámos P. 1