Félidőnél az edzőtábor

Vasárnap óta Balatonbogláron készül a DVSC SCHAEFFLER csapata. Köstner Vilmos értékelte az eltelt időszakot.

„Túl vagyunk az edzőtábor első felén, ideális körülmények között dolgozhatunk, jó a szállás, jó az étel, jók az edzésfeltételek – 
kezdte vezetőedzőnk. – Ráadásul itt a Balaton, jó az idő. A csapatnak csak az edzésekre kell koncentrálni, ez az optimális ebben az időszakban. Persze jut idő egy kis kikapcsolódásra, háromszor lemehetnek a lányok strandolni. Jól sikerült összeállítani a programot, eddig minden edzésen tetszett a csapat hozzáállása, pedig nem voltak könnyűek a gyakorlások. Ez látszott a keddi meccsen, ahol fáradtan játszottunk, de mind a két félidőben volt egy jó periódusunk. Nem taktikai meccselés volt sorokat cseréltünk, közel egyenlő játékidőt adtam a lányoknak, csak a jól teljesítő Kovács Anna és Jelena Deszpotovics volt egy kicsit többet a pályán. A helyzetkihasználásunk nem volt jó szélről, illetve az emberhátrányos játékban a kapuslehozatalnál sokat hibáztunk, ezekből a szituációkból gólokat kaptunk. A Fradi pontosabb volt jobban fejezte be a helyzetit, jobb volt kipattanók megszerzésében, ezért megérdemelten nyert. Három kapusunk jól teljesített, mindegyikük húsz percet védett. A meccseken kívül vannak közös edzéseink a Fradival, ezek inspirálják mindkét csapat játékosait.

A szerdai felezőnap a leglazább, ma csak egy edzést tartottunk, csütörtökön viszont három gyakorlás lesz a programban. Pénteken délelőtt edzés, majd délután újabb tesztmeccs a Fradi ellen. Szombat délelőtt még vár a lányokra egy tréning, aztán indulunk haza.”