Győzelem Korea ellen: Kovács Anna a meccs legjobbja!

A Szöulban zajló vb-felkészülési torna második napján is pályára lépett a DVSC SCHAEFFLER mind a négy válogatott kerettagja.

Sőt, a négyből hárman a kezdőcsapatban kaptak helyet, a kapuban Triffa Ági, a mezőnyjátékosok közül pedig Kovács Anna és Tóvizi Petra volt a mérkőzés elejét jelző sípszó pillanatában a pályán.

Kim Rasmussen ezúttal is igazságosan elharmadolta a kapusok játékidejét, Ági pedig megtöltötte tartalommal a neki jutó húsz percet, zárásként egy támadáson belül két ziccert hárított. Tóvizi Petra jól mozgott a falban, heteseket harcolt ki, míg Kovács Anna úgy kézilabdázott, ahogy egész ősszel!

Nem ízlett a mieinknek a koreai csapat dinamikus, sok kilépésre alapozó védekezése, de így is tartotta a lépést a magyar csapat. s félidőben egy góllal vezetett (14–13).
Szünet után aztán több mint 13 percig nem született hazai gól, a magyar lányok jól védekeztek, Kiss Éva pedig ziccereket fogott, így el is dőlt a meccs (13–20). A második játékrész közepén Vámos Petra is megszerezte első gólját a felnőtt válogatottban – nem meglepő, hogy Kovács Anna jegyezte az asszisztot – Magyarország őrizte tetemes előnyét. A hajrában még okozott némi gondot az ázsiai válogatott egészpályás letámadása, de erre is volt válasza a mieinknek, így a koreai fővárosban zajló HANDBALL PREMIERE 4 elnevezésű torna második fordulójában magabiztosan nyert a magyar válogatott. 

Számunkra külön büszkeség, hogy a győztes csapat legjobbjának pedig Kovács Annát választották!

HANDBALL PREMIERE 4, SZÖUL, 2. FORDULÓ
DÉL-KOREA–MAGYARORSZÁG 25–31 (13–14)
A magyar gólszerzők: Kovács Anna 6, Klujber, Háfra 5-5, Schatzl Nadine, Faluvégi 3-3 Kovacsics, Márton, Pásztor N. Tóth G. 2-2, Vámos P. 1.

A 2. forduló másik mérkőzésén
Szerbia–Oroszország–Szerbia 43–24 (21–11)

PÉNTEKEN
Oroszország–Magyarország 29–25 
Szerbia–Dél-Korea–Szerbia 27–28
Az állás: 1. Oroszország 4 pont, 2. Magyarország 2 (56–54), 3. Szerbia 2 (51–70), 4. Dél-Korea 0.
A hétfői zárónap programja:
8.10: Magyarország–Szerbia
10.00: Dél-Korea–Oroszország

(A torna hivatalos jegyzőkönyve szerint Kovács Anna 7 gólt szerzett, Klujber Katrin egyik találatát írták be neki a zsüriasztalnál. Mi a szemünknek hiszünk)