Kölcsönben a jövőért!

  • Kategória:

Négy fiatal játékosunk szerepel a következő szezonban kölcsönben Békéscsabán, ahol Vida Gergő lesz a vezetőedző.

A két kelet-magyarországi kézilabdabázis, Debrecen és Békéscsaba hosszú évtizedek óta rivalizál egymással. Nem ritka a játékosmozgás a klubok között, nyáron a Viharsarokból érkezik a Lokiba Alekszandra Vukajlovics.

A DVSC Kézilabda Akadémia elindulása után különösen fontos, hogy a két utánpótlásbázis együttműködése hatékony legyen, s olyan konstrukcióban tudjanak egymás mellett dolgozni a klubok, amely mindkét fél számára előnyös lehet.

Ennek jegyében kerül egy évre kölcsönbe Békéscsabára négy olyan debreceni fiatal (Borgyos Panna, Szabó Dóra, Szabó Panna és Vámosi Panna), akikre hosszú távon épülhet majd a DVSC játéka. Mind a négy lánynak nagyon fontosak az NB I-es játékpercek, s a fiatalokra épülő békéscsabai együttesben sok lehetőséghez és jelentős szerephez juthatnak majd. Ráadásként a 2020/21-es szezonban az a Vida Gergő lesz a Békéscsabai Előre NKSE vezetőedzője, aki utánpótlás koruk óta ismeri a lányokat.

Vida Gergő: Fiatal csapat épül a Békéscsabán, a klub elveszítette majdnem a komplett kezdősorát. Úgy kell újrakezdeni az építkezést, hogy a vírus okozta válság miatt az anyagi lehetőségek is jelentősen beszűkültek. Mind Debrecenben, mind Békéscsabán minőségi utánpótlásnevelés folyik, s az előttünk álló év nagy lehetőséget jelent a fiatal játékosoknak, hogy megmutathassák magukat az NB I-es közegben, bizonyíthassák, hogy itt a helyük. Mindemellett nagyon fontos tényező, hogy legyenek rutinosabb játékosok a keretben, olyan kézilabdázók, akikre felnézhetnek a többiek. Mind a négy kölcsönadott játékosunk fejlődőképes és éhes a sikerre, bízom benne, hogy a szezon során sokat fejlődnek majd. A célunk, hogy a Békéscsaba jobban szerepeljen, mint az előző szezonban és stabil elsőosztályú együttes maradjon. Jómagam irányítottam már elsőosztályú csapatot, de akkor szezon közben vettem át a DVSC-t Tone Tiseljtől. Ez egy más helyzet lesz, hiszen már a felkészülés kezdetétől én irányítom a csapatot. Ugyanabban a csónakban evezünk, hiszen a játékosokhoz hasonlóan én is bizonyítani szeretném, hogy ezen a szinten is megállom a helyemet.

Szabó Panna: Roppant pozitívan állok a helyzethez, tudom, hogy ez egy hatalmas lehetőség számomra. Nem utolsó szempont, hogy több játéklehetőséghez juthatunk, bizonyíthatjuk, hogy lehet ránk számítani, az pedig hab a tortán, hogy négyen megyünk kölcsönbe, így azért könnyebb lesz a beilleszkedés. Új feladatként fogom fel az előttünk álló szezont, igaz tudjuk, hogy nem lesz sétagalopp a kitűzött cél elérése. A jelenlegi helyzetben próbálok mindent megtenni azért, hogy minél jobb állapotban vághassak neki az új feladatnak. Minden nap elvégzem az előírt futómunkát és az erőnléti feladatokat, úgy érzem a körülményekhez képest jó állapotban vagyok, bár a közös edzések nagyon hiányoznak.

Borgyos Panna: Nagy lehetőséget látok ebben az évben, remélem javamra tudom fordítani ezt a kölcsönszerződést. Nagy megkönnyebbülés és segítség, hogy ismerem Vida Gergőt, aki az edzőnk lesz. Nagyon régóta dolgozunk együtt, ismeri a kapacitásainkat és tudja, hogy mire vagyunk képesek. További segítség, hogy a három másik, Debrecenből kölcsönadott játékost is jól ismerem, tudunk segíteni egymásnak. Főleg Vámosi Pannával játszottam együtt sokat belső posztokon, így a játékkapcsolatunk is minden bizonnyal jó lesz. Hosszú távon mindenképp stabil NB I-es játékos szeretnék lenni, ehhez jó alapot szerezhetek a következő szezonban. Biztosan meg kell küzdenem a helyemért, azon leszek, hogy minél több játéklehetőséget kapjak. Remélem, hogy egy nagyon jó szezonom lesz!

Szabó Dóra: Nagyon örültem a lehetőségnek és nagyon várom már, hogy „belecsapjunk a lecsóba”. Vida Gergő lesz az edzőnk, akinek korábban már voltam játékosa, így a stílusát, edzésmunkáját volt alkalmam megismerni. Az is nagy előny, hogy többen megyünk Debrecenből, hiszen jól ismerjük egymást. Remélem, hogy sok lehetőséget kapok majd, ezzel próbálok élni. Nagyon tudnék annak örülni, ha egy jól sikerült év után térhetnék vissza Debrecenbe.

Vámosi Panna: Igazából meglepődtem ezen a lehetőségen, de nagyon örültem neki.  Tudom, hogyha ezzel tudok élni, akkor az nagyon sokat lendíthet a pályafutásomon. Bízom benne, hogy ezt sikerül megvalósítani, sokat fogok dolgozni ezért. Az további előny, hogy jönnek velem többen a csapatból, ráadásul Vida Gergő lesz az edző, mindkettő nagy segítség számomra. Kissé nehézség, hogy távol leszek a családomtól, de bízom benne, hogy ezzel meg fogok tudni birkózni. A cél, hogy bent maradjon a csapat és hozzunk egy jó színvonalat az első osztályban. Hároméves szerződést kötöttem a DVSC-vel, ebből az elsőt Békéscsabán töltöm. Szeretnék jó szezont futni, megmutatni magam, hogy később tényleg stabil első osztályú játékos lehessek. Sokat kell még tanulnom, hogy ezt elérjem, de bízom benne, hogy ez az év sokat fog ebben segíteni.