Közel voltunk, mégsem sikerült

A katasztrofális kezdés ellenére reális esély volt a továbbjutásra, mégis elbotlottunk a küszöbben. Szabó Dóra remek produkciójának viszont okkal örülhetünk.

Amikor Tóvizi Petra góljával 1–0-ra vezettünk senki nem gondolta volna, hogy az első félidő derekára szinte kilátástalan helyzetbe kerülünk az érdi Magyar Kupa-mérkőzésen. Pedig így történt. Gyámoltalan volt a védekezés, határozatlan és rengeteg hibával tarkított a támadójáték, így a 17. percben 12–4-re vezetett az Érd.

A kapuba csereként érkező Szabó Dóra tartást adott a csapatnak, s mivel a félidő hajrájában a támadásokba is költözött némi élet, szünetre sikerült valamelyest kozmetikázni az eredményen.

Bár a 17–12-es félidei eredmény még mindig csak a tisztes vereség lehetőségét villantotta fel, a folytatásban csodát láthatott a közönség Lokiért szorító része. Összeállt a védekezés, Szabó Dorci pedig lehúzta a rolót, így az Érd 12 perc alatt mindössze egy gólt lőtt, s bár a támadójátékunk még ekkor is nagyon messze volt a tökéletestől, a 42. percben összejött az, amire szünetben titkon sem mertünk gondolni, egyenlítettünk (18–18). Sőt, labdánk volt a vezetéshez, ám újra jöttek az érthetetlen ki nem kényszerített hibák. Az Érd pedig sokkal jobb csapat annál, hogy ne élt volna a lehetőséggel. A kapkodásnak az lett a vége, hogy az egyenlítés időszakában még pánikreakciókat mutató hazai együttes stabilizálta helyzetét és újra meglépett.

A hajrában ugyan még sikerült közel kerülni ellenfelünkhöz, a továbbjutást érő idegenbeli döntetlen nem jött össze, az Érd jutott tovább.

Bosszantó volt, mert nagyon közel került a csapat a hazai pályán ebben a szezonban még százszázalékos Érd elleni bravúrhoz, mégsem sikerült!

MAGYAR KUPA, IV. FORDULÓ
ÉRD–DVSC SCHAEFFLER 27–26 (17–12)
Érd, 800 néző. Vezette: Herczeg, Südi
ÉRD: JANURIK – KRPEZS-SLEZÁK 8 (4), Kiss N., 1, Tóth G., Szabó L. 1, JERABKOVÁ 8 (2), Lassource 5. Csere: Foggea (kapus), LAVKO 3, Kovacsevics 1, Schatzl Natalie, Király, Simon A., Gávai 1. Edző: Szabó Edina.
DVSC: Oguntoye – Varsányi 1, Kovács Anna 6 (1), Tóvizi 1, Deszpotovics 4, Grigel 9 (5), Vantara-Kelemen 1, Csere: SZABÓ D. (kapus), BORDÁS 1, Bulath, Zamfirescu 1, ARANY 2. Edző: Pal Oldrup Jensen.

Az eredmény alakulása. 13. perc: 9–4. 17.p.: 12–4.. 32. p.: 17–14. 42. p.: 18–18. 47. p.: 21–18. 54. p.: 24–21. 57. p.: 26–24.
Kiállítások: 4, ill. 6 perc
Hétméteresek: 6/5, ill. 8/6.

MESTERMÉRLEG
Szabó Edina: Nagyon jól kezdtünk, fegyelmezetten pontosan kézilabdáztunk. Aztán az első félidő hajrájában lankadt a fifgyelem, a folytatásban sok ki nem kényszerített hibát követtünk el, ez pedig veszélyes egy ilyen erős ellenféllel szemben. Most az volt a legfontosabb, hogy kiharcoltuk a továbbjutást! Szeretném külön kiemelni a két kapus teljesítményét, a DVSC-ben Szabó Dóra, nálunk pedig Janurik Kinga nyújtott kiemelkedő teljesítményt!
Pal Oldrup Jensen: Szoros meccset játszottunk egy remek együttes otthonában. Komoly hátrányba kerültünk, a csapatot dicséri, hogy vissza tudtunk jönni a meccsbe, ám néhány hiba miatt végül vesztesen hagytuk el a pályát. Számunkra a meccs egyértelmű pozitívuma a fiatal Szabó Dóra remek teljesítménye!