KÖZLEMÉNY

A február 27-én lejátszott DVSC SCHAEFFLER–Győri Audi ETO KC mérkőzésen elhangzott obszcén bekiabálások miatt ezúton szeretnénk elnézést kérni a vendégcsapat játékosaitól, vezetőitől és szurkolóitól. Mindez abszolút nem jellemző a két klub viszonyára, s a korábbi években lejátszott DVSC–Győr meccseken sem volt példa hasonlóra. 

Sajnálnánk, ha ez maradna meg a közvéleményben a Főnix Csarnokban lejátszott mérkőzés után, amely a kézilabda igazi ünnepe volt. Mert Magyarországon csarnokban még soha nem rendeztek bajnoki mérkőzést ennyi néző előtt!

Azt is fontosnak tartjuk megjegyezni, hogy a Győr szervezetten érkező szurkolói évek óta minden atrocitás nélkül szurkolhatják végig a találkozókat, semmilyen inzultus nem éri őket a csarnokban, a hazai szurkolók között békében, a debreceniekkel beszélgetve tölthetik idejüket a büfékben.  Ez most is így történt. A csodás eredménysorral büszkélkedő győri női csapatnak sok rajongója van megyénkben és Kelet-Magyarországon. Olyanok, akik nem a vendégszektorba váltottak jegyet, mégis az ETO sikeréért szorítanak. Ezek a szurkolók a lelátón a hazai drukkerek között ülve (néhányan alig 10-15 méterre a hazai B-középtől) ünnepelhették kedvenceik góljait, s tehették mindezt úgy, hogy semmi okuk nem volt félelemre, aggodalomra.

A két klub közti viszonyt jól példázza, hogy a Győri Audi ETO KC és a DVSC SCHAEFFLER összefogásának köszönhetően 600 ezer forint gyűlt össze a győri székhelyű „LURKÓ Győri Kórház Gyermekosztályért Alapítvány” és a debreceni „Remény a Leukémiás Gyermekekért Közhasznú Alapítvány” javára.

Reményeink szerint a mérkőzést helyszínen megtekintő több mint 5 és félezer nézőben a meccs jelentős részében tapasztalható remek hangulat marad meg, s a jövőben is ez jellemzi majd a két klub debreceni találkozóit!