LEGEK a szezonból!

Alaposan átnéztük a 2018/19-es bajnokság statisztikáit és kimazsoláztuk a legeket. Érdemes végigböngészi az alábbi összeállítást!

legtöbb néző a DVSC-SCHAEFFLER–Győri Audi ETO meccsen volt. A Főnix Csarnokban rendezett találkozót 5600-an látták a helyszínen, ennél többen soha nem voltak Magyarországon csarnokban megrendezett bajnoki kézilabdameccsen.

Legtöbb hétméterest Kovács Anna lőtte. Válogatott átlövőnk 44-szer állt oda a hetesvonalra, s 34-szer volt eredményes.

A legtöbb gólt ugyancsak Kovács Anna szerezte, 126 találattal lett házi gólkirálynő.

A legtöbb akciógól kategóriában holtversennyel zárult a szezon.  Jelena Deszpotovics és Vantara-Kelemen Éva egyaránt 101 találatig jutott.

legtöbb kétperces kiállítást Tóvizi Petra kapta. Válogatott beállósunk 18-szor szembesült a játékvezetők felmutatott középső és mutató ujjával.

Egy meccsen belül a legtöbb kiállítást, a Dunaújváros elleni idegenbeli meccsen kaptuk. Érdekesség, hogy a nyolc kétperces büntetést nyolc különböző debreceni játékos kapta.

legtöbb piros lapot Madalina Zamfirescu kapta. Ebben a kategóriában nem volt riválisa, hiszen Madi a záró fordulóban, a Vác ellen szedett össze három kétperces kiállítást, s a szezonban ő volt az egyetlen DVSC SCHAEFFLER játékos, akit kizárással büntettek.

Legkellemtelenebb ellenfeleink a Győr, a Ferencváros, a Siófok és az Alba-Fehérvár voltak, velük szemben nem szereztünk pontot. 

legtöbb pályán töltött idővel Vantara-Kelemen Éva büszkélkedhet, balszélsőnk összesen 1352 percet játszott a szezonban.

A legtöbb gólt a Békéscsaba elleni 37–25-re megnyert hazai meccsen lőtte a csapat.

Egy mérkőzés ideje alatt a legtöbb gólt Kovács Anna szerezte, 15-ször volt eredményes, ez egyben a karriercsúcsa is, ám az Alba-Fehérvár elleni hazai találkozón, ez sem volt elég a sikerhez.

legtöbb kapott gólhoz a 38-as szám kötődik. Az Elek Gyula Arénában 38–27-re kaptunk ki a Fraditól, hazai pályán pedig 38–32-re a Fehérvártól.

Legnagyobb különbségű győzelem az Eszterházy SC elleni idegenbeli meccsen született. A DVSC SCHAEFFLER 18 góllal, 36–18-ra nyert az egri csapat otthonában. 

legnagyobb fordítást Dunaújvárosban mutatta be a csapat, ahol a meccs 14. percében 10–4-re vezettek a vendéglátók, innen nyertük meg a meccset 25–24-re. Ennél is nagyobb hátrányt dolgoztak le a lányok az FTC elleni hazai mérkőzésen, ahol 18–11-re is vezetett a vendégegyüttes, 27–26-nál pedig már nálunk volt az előny. Ezt a találkozót azonban a zöld-fehérek nyerték meg 34–30-ra.

A legnagyobb különbségű vereségbe mindjárt az első fordulóban beleszaladtunk, 17 góllal 35–18-ra kaptunk ki a későbbi EHF Kupa-győztes Siófok otthonában.

szezon legjobb kapusteljesítménye Triffa Ágnes nevéhez fűződik. Tréfi a Vác ellen hazai pályán 33–21-re megnyert meccsen az ellenfél lövéseinek 58 százalékát hatástalanította.

Végezetül a szezon legfontosabb gólja, amelyet Kovács Anna szerzett a Dunaújváros elleni hazai meccs utolsó másodpercében. Ezzel a találattal nyertünk 21–20-ra és biztosítottuk be az európai kupaszereplést érő hatodik helyünket.

És végül, de nem utolsó sorban a legjobb hangulatú csarnok természetesen ezúttal is a Hódos volt!