Legek az EHF Kupából

Tíz meccs, történelmi csoportkörbe jutás, emlékezetes győzelmek, fájó vereségek. Összegyűjtöttük a DVSC SCHAEFFLER  2019/2020-as EHF Kupa-szereplésének legjeit

legtöbb néző kategóriában nem tudtunk eredményt hirdetni, hiszen mind az öt hazai EHF Kupa-meccsünkön zsúfolásig megtelt a Hódos, minden jegy gazdára talált
A legtöbb gólt Kovács Anna szerezte. Válogatott átlövőnk a 10 európai kupameccsen összesen 54-szer volt eredményes.
A legjobb gólátlag Jelena Deszpotovicsé, aki hét találkozón 38 alkalommal talált az ellenfelek hálójába, ez 5.43-as átlag. Ez hajszálnyival jobb Kovács Annáénál (5.4).
A legtöbb akciógólt szám szerint 47-et Kovács Anna jegyzi.
Legtöbb hétméterest szám szerint 31-et, Bulath Anita lőtte. Ebből 26-ot értékesített, ami remek átlag (83.8 százalék)
legtöbb kétperces kiállítást Karnik Szabina kapta. Szacsát összesen nyolcszor küldték kényszerpihenőre a játékvezetők.
Egy meccsen belül a legtöbb kiállítást, Banik Most elleni idegenbeli találkozón gyűjtöttük be, összesen 20 perc kiállítást kaptunk. Ehhez kellett a két ifjú montenegrói játékvezető túlbuzgósága is, amit mutat, hogy a hazai csapat is 16 percnyi büntetést kapott. Mindez egy tét nélküli meccsen…
legtöbb piros lapot egyet-egyet Jelena Deszpotovics és Karnik Szabina kapta. Jeca a Leverkusen elleni hazai találkozó hajrájában kapott egyből piros lapot, mert a bírók szerint nem engedett elvégezni egy szabaddobást. Szabina a „vérzivataros” csehországi meccsen gyűjtött be piros lapot érő három kétperces büntetést.
legnagyobb bravúrt a csoportkör nyitómeccsén, a Kastamonu Belediyesi idegenbeli legyőzésével (31–30) érte el a DVSC SCHAEFFLER. A török bajnok a Loki látogatását megelőző 12 hazai pályán lejátszott európai kupameccséből mindössze egyet veszített el.
A leggólgazdagabb félidő a DVSC SCHAEFFLER–Kastamonu Belediyesi meccs első harminc perce volt. Ebben a játékrészben 40 gól született (20–20). Az ellenpont a két héttel korábban lejátszott Thüringer elleni hazai találkozó volt, itt hatvan perc alatt született 45 gól.
A legtöbb lőtt gól a Jagodina elleni hazai meccshez fűződik. A harmadik selejtezőkörben a szerb bajnok ellen a Hódosban 37 gólt szereztek Köstner Vilmos tanítványai.
legtöbb kapott gól a számunkra szomorú emlékű Kastamonu elleni hazai találkozóhoz fűződik. A törökök 34–32-re győztek a Hódosban, s ezzel eldőlt, hogy ők jutottak tovább csoportmásodikként.
Egy mérkőzés ideje alatt a legtöbb gól egy játékostól 8 volt, ez ötször jött össze. Kovács Anna a Jagodina elleni hazai selejtezőn, és a törökországi csoportmeccsen volt nyolcszor eredményes Jelena Deszpotivics hazai pályán a Kastamonu és idegenben a Most ellen lőtt nyolcat, míg Arany Rebeka Kastamonuban jutott el nyolc gólig.
Legnagyobb különbségű győzelmet a harmadik selejtezőkörben a Jagodina ellen arattuk, 37–26-ra, azaz 11 góllal nyertünk a Hódosban.
A legnagyobb különbségű vereségbe a csoportkör harmadik fordulójában szaladtunk bele. Ekkor a Thüringer nyert hét góllal, 26–19-re a Hódosban. Ehhez kellett Ann-Cathrin Giegerich parádés kapusteljesítménye, s legnagyobb örömünkre Anca a következő szezonban már a DVSC SCHAEFFLER-t erősíti.
A legjobb hétméteres hárítási mutatót Szabó Dóra produkálta, a Most elleni hazai csoportmeccsen négy hetesből hármat védett ki, ez 75 százalékos produkció.
A kupaszezon legfontosabb gólját Arany Rebeka szerezte a csoportkör, első, törökországi meccsén. Jobbszélsőnk 30–30-as állásnál, 1 perc 7 másodperccel a befejezés előtt lőtte nyolcadik gólját. Ekkor vezettünk először a meccsen és ez a találat győzelmet ért.
A legfontosabb védéseket Triffa Ági mutatta be, ugyancsak Kastamonuban. Előbb 30–30-nál Coskun ziccerét hárította, majd az utolsó hazai támadásnál, amikor már nálunk volt az előny Uszkova jobbszélről leadott lövését is hatástalanította.