Legyen szerencsés az egész csapat!

  • Kategória:

Szerdán 18 órakor az Alba Fehérvár otthonában lép pályára a DVSC SCHAEFFLER.

Megviselte a debreceni játékosok lelkét a szombati EHF Kupa-vereség, ám nem maradt idő a kesergésre, hiszen szerdán újabb fontos feladat vár a csapatra. Köstner Vilmos tanítványai az Alba Fehérvár otthonában lépnek pályára. Abban a létesítményben, ahol mostanában nem sok babér termett nekünk, hiszen legutóbb 2014 márciusában örülhettünk győzelemnek a Köfém-csarnokban. 

Nem számíthatunk tehát könnyű meccsre, még akkor sem, ha ez a szezon eddig nem az Albáé volt. A fehérváriakat komoly sérüléshullám hátráltatta, s szinte egész évben, szerencséjük sem volt, ennek lenyomata pedig ott látható a tabellán – kilenc ponttal a 11. helyen állnak. Mégis egy sikerélménnyel a hátuk mögött várják a szerdai meccset, hiszen egy héttel korábban a Magyar Kupa 4. fordulójában 30–30-as döntetlent játszottak a Dunaújváros otthonában, s ezzel bejutottak a negyeddöntőbe. A fehérváriak támadójátéka a nehéztüzérségre épül, a francia Claudine Mendy eddig 96-szor volt eredményes – ezzel második az NB I góllövőlistáján –, a nyáron Békéscsabáról szerződtetett Walfisch Mercédesz pedig 51 találatnál jár. Kettejük semlegesítése lehet a győzelem egyik kulcsa.

Kovács Annáról elmondhatjuk, hogy ő a DVSC SCHAEFFLER Alba-specialistája, a két csapat legutóbbi három meccsén összesen 34 gólt lőtt a fehérváriaknak.
„Minden mérkőzés más, nekem az utóbbi három meccsen jobban ment a játék a Fehérvár ellen, de lehet, hogy csak szerencsém volt – válaszolta felvetésünkre Kovács Anna. – De inkább legyen ezúttal szerencsés a csapat, hiszen, az előbb említett három meccsből csak egyet nyertünk meg. Most viszont mindenképpen győzni szeretnénk!”

Az Alba-Fehérvár–DVSC SCHAEFFLER mérkőzés szerdán 18 órakor kezdődik a KÖFÉM Sportcsarnokban (Székesfehérvár Verseci út 1-15.), Felhő Ferenc és Öcsi Tamás lesz a két játékvezető. A találkozót a DVSC Kézilabda YouTube csatornáján élőben közvetítjük!