Megtört a jég: győzelem Újvárosban!

Fordulatos, végletekig kiélezett meccsen szereztük meg a két pontot Dunaújvárosban, s ezzel hosszú idő után nyertünk idegenben rangadót.

Ma sem kezdtünk jól, sőt… Pontosabban a játékkal nem lett volna különösebb gond, megvoltak a helyzeteink, csak éppen rendre kimaradtak. Csapó Kyra négy ziccert hárított, egyszer a kapufát találtuk telibe, míg a hazaiak értékesítették lehetőségeiket. Nagyon korán ki kellett kérnie első idejét Köstner Vilmosnak, ám továbbra sem csökkent a különbség, így az első játékrész derekán jött az újabb időkérés. Lassacskán összeállt a védekezés és a támadójáték is, Szabó Panna és Jelena Deszpotovics jól szállt be a kispadról, Triffa Ági pedig bravúrok sorozatát mutatta be. A szünet előtti hajrá meghozta az eredményét, hiszen 13–13-nél térhettek pihenőre a csapatok.

A folytatásban pedig úgy tűnt, állva hagyja riválisát a DVSC SCHAEFFLER. Bulath Anita jól fogta össze a csapatot, látványos, s ami ennél is fontosabb eredményes volt a támadójátékunk, ennek köszönhetően megléptünk három góllal. Ekkor talán eldönthettük volna a két pont sorsát, ám jött néhány hiba, s pillanatok alatt fordított a Dunaújváros. Újra a mi perceink következtek egy 5–2-es rohammal ismét nálunk volt az előny, ám a hazaiak nem adták fel. A végjátékot azonban erővel és fejben is bírta a csapat, így nagyon fontos győzelmet aratott egyik közvetlen riválisa otthonában.

Utoljára 2010. október 6-án nyert bajnoki meccset Dunaújvárosban a Loki. Régen volt. Akkoriban Tóvizi Petra éppen elkezdte a felső tagozatot az általános iskolában, Borgyos Panna pedig még alsós volt… Egyvalami azonban nem változott: akkor is Köstner Vilmosnak hívták a DVSC edzőjét!

DUNAÚJVÁROSI KKA–DVSC SCHAEFFLER 24–25 (13–13)
Dunaújváros, 900 néző. Vezette: Altmár, Horváth M.
DUNAÚJVÁROS: CSAPÓ KYRA – Grosch 2, Szekerczés 5 (4), Szalai 1, Sirián 2, FERENCZY 7 (2), Kazai 2. Csere: Cifra, Nick, Monori 1, MIHÁLY P. 4, Bouti. Edző: Győrgy László
DVSC: Oguntoye – Varsányi, Punyko 1, TÓVIZI 4, BULATH 2,. GRIGEL 5, Vantara-Kelemen 1. Csere: TRIFFA (kapus), Kovács Anna 1, Bordás 1,  DESZPOTOVICS 7, SZABÓ P. 2,, Arany 1, Zamfirescu, Borgyos. Edző: Köstner Vilmos.

Az eredmény alakulása. 9. perc: 5–0. 20. p.: 12–8. 28. p.: 13–11. 38. p.: 15–18. 
47. p.: 21–20. 55. p.: 23–25.
Kiállítások: 12, ill. 16 perc
Hétméteresek: 8/6, ill. 1/0

MESTERMÉRLEG
György László: – Az egygólos vereség mindig bosszantó, különösen hazai pályán. Jól kezdtünk, majd az első félidő második felében a vendégek vették át az irányítást. A hektikus második félidőben mindkét oldalon akadtak hibák és remek megoldások. Kiélezett csatában kaptunk ki minimális különbséggel, szégyenkezni valónk azonban nincs, hiszen egy nagyon jó csapattól kaptunk ki.  Örülök, hogy a fiatal Mihály Petra jól szállt be a meccsbe, ez bíztató a jövőre nézve. 
Köstner Vilmos: – Jó meccset játszottunk, s ehhez két csapat kell. Jól kezdett az Újváros, ám jól reagáltunk ellenfelünk játékára. A félidő végére megtaláltuk az optimális felállást, így egyenlítettünk. Bíztam benne, hogy több bevethető játékosunknak köszönhetően meg tudtuk nyerni a meccset. Azzal nyertünk, hogy össze tudtuk szedni a védekezésünket.