Miért nem Főnix Csarnok?

A teltházas EHF Kupa meccsek kapcsán sokan kérdezték, hogy a DVSC SCHAEFFLER miért nem a Főnix csarnokban játssza a sorozat hazai csoportmeccseit.

Amikor kiderült, hogy a harmadik selejtezőkör sikeres megvívásával a DVSC SCHAEFFLER ott lehet az EHF Kupa csoportkörében, a DVSC Kézilabda Kft. vezetésében is felmerült, hogy játszhatja-e Köstner Vilmos csapata hazai mérkőzéseit a Főnix Csarnokban. Hamar kiderült, hogy a létesítmény a csoportkör idején nem lesz szabad.

Mint köztudott január 24. és 26. között városunk ad otthont a rövidpályás gyorskorcsolya Európa bajnokságnak. A világesemény előkészítése már jóval az kezdés előtt, január második hetében megkezdődött nem is volt rá esély, hogy a csoportkör játéknapjaira ki tudjuk bérelni. Ráadásul a meccsrendezés a Főnix Csarnokban bonyolultabb annál, mint hogy a csapat átsétál a szomszédos létesítménybe és ott pályára lép!

AZ EHF által megkövetelt pályaborítás lerakása és felszedése időigényes, s meglehetősen költséges. Ezen kívül az ilyen nagy téttel járó események előtt a játékosoknak szokniuk kell a helyszínt, azaz napokkal a meccs előtt ott kell gyakorolnia a csapatnak, így a Főnix Csarnokban való rendszeres meccsrendezéshez hosszabb periódusokra kellene kibérelni a csarnokot. Mindehhez hozzájön, hogy a Főnix Csarnokban a rendezési költségek jóval magasabbak, mint a Hódosban, mindez halmozottan kihatna a jegyárakra is.

És akkor még nem ejtettünk szót az egyik legfontosabb tényezőről, a „Hódos varázsáról”. Ez a csapat otthona, ezt szokták meg a lányok, s remélhetően a jövő nyárra elkészülő bővítés után befér majd minden érdeklődő az európai kupameccsekre is. Az éppen a múlt hétvégén, a Banik Most elleni hazai csoportmeccsen derült ki, hogy mi jelent a Hódos a debreceni játékosoknak és mit az ellenfeleknek.

„Amit most a fekete ruhába és egyéb színekbe öltött szurkolók elővezettek Debrecenben az zseniális volt” – fogalmazott vasárnap, a SportTV Harmadik Félidő című magazinjának műsorvezetője, Petur András.

„Nekem is volt olyan momentuma a meccsnek, amikor csak néztem a közönséget, ahogy át tudják adni azt a lelkesedést, ami bennük van” – mondta ugyanebben a műsorban Tóvizi Petra.

„Remek első harminc perc után szünet után sokat hibáztunk, igaz játékosaimat megfogta a debreceni csarnok fantasztikus hangulata” – beszélt a Most edzője, Jirí Tancos a meccs utáni sajtótájékoztatón.