Nem a mi napunk volt!

Rengeteg hibával játszott a magyar válogatott Szerbia ellen a szöuli felkészülési torna záró fordulójában. 

Az oroszok elleni tisztes helytállás és a Dél-Korea elleni magabiztos győzelem után Szerbia ellen zárta közvetlen vb-felkészülését a magyar válogatott, a DVSC SCHAEFFLER kerettagjai közül ezúttal csak Kovács Anna kapott helyet a kezdőcsapatban.Erősen akadozott a gépezet a mieinknél, így 5–5 után elléptek a szerbek (10–5), s bár félideig sikerült faragni a hátrányból, magabiztosan vezetett az ellenfél.

A második félidő üldözőversenyében sikerült 23–15-ről, 23–20-ra zárkózni, ám ennél több nem volt a meccsben, 25–23-ra nyert Szerbia. A debreceni kerettagok közül Kovács Anna kétszer, Tóvizi Petra egyszer volt eredményes. Vámos Petra roppant hasznosan szállt be, heteseket harcolt ki és gólpasszokat adott. A kapusok játékidejét ezúttal is elharmadolta, az utolsó periódusban védő Triffa Ági kifejezetten jól védett.

A magyar válogatott Dél-Koreából a világbajnokság helyszínére, japánba utazik, ahol szombaton magyar idő szerint délelőtt 10 órakor játssza első vb-csoportmeccsét, Kazahsztán ellen.

HANDBALL PREMIERE 4, SZÖUL, 3. FORDULÓ

SZERBIA–MAGYARORSZÁG 25–23 (13–10)

A magyar gólszerzők: Klujber 8, Márton G. 3, Tóth G., Kovács Anna, Faluvégi, Kovacsics, Schatzl Nadine 2-2, Lukács, Tóvizi 1-1.