Petra és Jeca is sikerrel vette a selejtezőt

Tóvizi Petra a magyar, Jelena Deszpotovics a montenegrói válogatott tagjaként volt aktív részese a sikerrel vett vb-selejtezőknek.


Fotó: MKSZ / Cseh Péter

A magyar együttesnek nem okozott problémát Ausztria kétszeri legyőzése, a mieink vasárnap Grazban 41–23-ra, a szerdai, Zalaegerszegen lejátszott visszavágón 28–19-re nyertek, így meggyőző 69–42-es összesítéssel jutott ki a decemberi olimpiai kvalifikációs világbajnokságra, melynek Japán ad otthont. Petra mindkét meccsen játszott, s egy-egy gólt szerzett.

A zalaegerszegi meccs szünetében köszöntötték, klubunk három utánpótlás edzőjét. Márián Blanka, Győrvári Viktor és Vida Gergő egyaránt a Jenővári István Emlékdíjat vehette át. Ezt a kitüntetést olyan utánpótlásedzők kaphatják, akiknek a tanítványa lejátssza a harmadik felnőtt válogatott mérkőzését. A három debreceni szakember a Tóvizi Petra képzésében való munkájáért részesült elismerésben.

A magyarnál jóval rögösebb úton szerezte meg a Japánba szóló repülőjegyet a montenegrói válogatott. Jelena Deszpotovicsékra Csehország várt, s a csehek 26–24-re megnyerték az első, Mostban lejátszott mérkőzést. A Niksicsben rendezett visszavágón több mint négyezren szurkoltak a montenegrói csapatnak, amely 25–23-ra nyert, s így 49–49-es összesítéssel, idegenben lőtt több góllal abszolválta a párharcot. Jeca a csehországi meccsen négy, a visszavágón egy gólt szerzett.