Petrus Mirtill profi szerződése

A DVSC SCHAEFFLER 18 éves balszélsője három évre kötelezte el magát.

A 2018/19-es szezonban két felnőtt NB I-es meccsen már bekerült a keretbe Petrus Mirtill, ám sem a Fehérvár sem a Kisvárda elleni idegenbeli meccsen nem lépett pályára. Az „igazi” debütálás pillanata az új szezon első bajnokiján, a Szt. István SE ellen jött el, s hogy Mica nem késett le semmiről, azt jelzi, hogy ekkor még több mint két hónap választotta el a 18. születésnapjától. Az első meccs mindjárt az első gólt is meghozta, s Mirtill egyre több lehetőséget kapott, a szurkolók is hamar szívükbe zárták az ifjú tehetséget.

„Nagyon jó, hogy ennyire megbíznak benne, hogy ilyen sok lehetőséget kapok – fogalmazott Petrus Mirtill, akinek profi szerződése 2020 júliusától három évre szól.

Tizennyolc éves vagyok, hatalmas megtiszteltetés számomra ez a lehetőség, s tudom, hogy még nagyon sokat kell tanulnom. Ehhez a legjobb helyen vagyok, s a posztomon játszó Vantara-Kelemen Éva is nagyon sokat segít. Vica sokszor olyan, mintha a pótanyukám lenne. Úgy érzem magam, mintha összejött volna minden, amiért egész életemben dolgoztam.”