Szünet után eldöntöttük

Harminc percig ügyesen lassította a játékot a vendégcsapat, aztán a második játékrész elején villámgyorsan nőtt a különbség, s ezzel el is dőlt a két pont sorsa.

Alig száz másodperc telt el, amikor már két gólnál tartottunk, s ekkor kevesen gondolták, hogy a következő hat percben nem sikerült majd túljárnunk Lajtos Nóra eszén. Ennek köszönhetően fordítottak a vendégek, Bulath Anita azonban összekapta a csapatot, így sikerült stabilizálni a helyzetet, s ha igazán jól nem is játszottunk négygólos előnnyel térhettünk pihenőre.

Aztán jött a bevezetőben már említett rohanás a második félidő elején, azaz egy 7–1-es sorozattal tízgólosra növeltük a különbséget. A születésnapos Lotte Grigel elkapta a fonalat, gólokat lőtt, s remek asszisztokkal szolgálta ki a társakat. Oguntoye Viki remekül védett, Arany Rebeka pedig nem tudott hibázni. Pontosabban egy lövést elontott junior válogatott jobbszélsőnk, amikor Ogu indítása harminc méter szállt a levegőben Rebeka pedig csak kínai módra tudta átvenni a labdát, ám a kapufát találta el. Nem csoda, hogy bár gól nem született hosszú ideig zúgott a vastaps a Hódos nézőterén. Mint, ahogy a találkozó utolsó perceiben is ünnepelt a publikum, méghozzá okkal, hiszen a DVSC SCHAEFFLER helyenként jól játszva magabiztosan győzte le az MTK-t.

A sajtótájékoztatóról készült felévtelt technikai okok miatt nem tudjuk közzétenni.

DVSC SCHAEFFLER– MTK BUDAPEST 30–21 (14–10)
Debrecen, 1000 néző, V: Paska, Vastag
DVSC: Triffa – Varsányi 1, Kovács Anna 3, BULATH 5 (3), Tóvizi 3, Deszpotovics 1, Vantara-Kelemen 2Csere: OGUNTOYE (kapus), ARANY 5, Punyko 2 (1), Bordás 1, GRIGEL 6, Zamfirescu, Szabó P. 1,Borgyos, Poczetnyik. Edző: Köstner Vilmos
MTK: Lajtos – Slakta, Karnik Sz. 4, TÓTH E. 8 (4), Dakos 2, Mihálffy 1, Stranigg 2Csere: Győri (kapus), Kovács G., Bánfai, Fekete B. 1, Zsiborás 3.Edző: Golovin Vlagyimir

Az eredmény alakulása.7. p.: 2–3. 11. p.: 5–4. 15. p.: 7–7. 23. p.: 12–8. 33. p.: 15–11. 40. p.: 21–11. 44. p.: 21–15. 47. p.: 24–15. 57. p.: 29–19.
Kiállítások: 4, ill. 6 perc
Hétméteresek: 4/4, ill. 6/4.

MESTERMÉRLEG
Köstner Vilmos: – Az MTK ügyesen lassította a játékunkat az első félidőben, és az átlövéseikkel is meggyűlt a bajunk. Fokozatosan javult fel a védekezésünk, és a második félidőben a sokkal gyorsabb támadójátékunkkal, s egyenletesen javuló teljesítményünkkel sikerült itthon tartanunk a két pontot. Örülök, hogy a fiatal szélsőinknek is tudtam játéklehetőséget adni.
 Golovin Vlagyimir: – Próbáltuk lassítani a Debrecen játékát, s ez az első félidőben sikerült is. A második félidei ritmusukat azonban nem tudtuk ráadásul egy kettős emberhátrány végképp megpecsételte a sorsunkat.Szünet után eldöntöttük