Tovább épül a jövő

Újabb egy évig a SCHAEFFLER lesz a névadó szponzor, junior válogatott irányító és argentin átlövő érkezik.

A sajtótájékoztató keretében Szabó Péter a FAG Magyarország Ipari Kft. ügyvezetője és Ábrók Zsolt, a DVSC Kézilabda Kft. ügyvezetője újabb egyéves megállapodást írt alá, az a csapat továbbra is DVSC SCHAEFFLER néven szerepel

„Két éve kezdődött az együttműködés, amely mindkét fél számára előnyös – mondta Ábrók Zsolt. – Ennek a támogatásnak köszönhetően tovább stabilizálódott klubunk helyzete, s nem utolsó szempont, hogy Szabó Péter személyében egy igazi Loki-drukker áll a csapat mögött.”
„Bízunk benne, hogy az előttünk álló szezon is sikeres lesz, mert az számomra egyértelmű, hogy jó irányba megyünk – mondta Szabó Péter, a FAG Magyarország Ipari Kft. ügyvezetője. – Szeretnénk hosszabb távon is együttműködni a csapattal, még szorosabbra fűzni a kapcsolatot, ennek a részleteit hamarosan kidolgozzuk.”

„ A SCHAEFFLER csoport a város egyik legnagyobb adófizetője, fogalmazott Papp László, Debrecen polgármestere. – A város gazdaságának fejlődése lehetővé teszi, hogy a következő öt esztendőben a debreceni csapatsportok mindegyike az élmezőnyhöz tartozzon. Ebben a városra és az itt működő gazdasági szereplőkre is szükség van, utóbbiak közül a SCHAEFFLER a zászlóvivő, a kézilabdacsapat és a cégcsoport együttműködése remek példa.”

A cél egyértelműen a jövő DVSC-jének kialakítása, egy olyan csapaté, amely hosszabb távon eredményes, stabil európai kupaszereplő.
„.A legfontosabb, hogy folyamatosan csökkentsük a külföldi játékosok számát, jövőre négy helyett, két légiós lesz a keretünkben – tette hozzá Ábrók Zsolt. – A saját nevelésű játékosok számára életpálya modellt szeretnénk felmutatni, ennek keretében kötöttünk több fiatallal hosszú távú szerződést. Ők a sport mellett a Debreceni Egyetemen fognak továbbtanulni. Így a jövő szezon bő keretében tizenkét saját nevelésű játékos szerepel majd.”

A három távozó személye (Lotte Grigel, Anna Punyko és Madalina Zamfirescu) már napvilágot látott, mint ahogy az is hetekkel  ezelőtt kiderült, hogy Karnik Szabina visszatér Debrecenbe. A DVSC SCHAEFFLER pénteki sajtótájékoztatóján a még hiányzó láncszemek is a helyükre kerültek. Érkezik az argentin válogatott 23 éves irányítója, Elke Karsten, aki az elmúlt két szezont a spanyol BM Bera Bera együttesében töltötte. A 2018/19-es idényben csapatával az EHF Kupa csoportkörbe jutott. A selejtezőben a Dunaújváros elleni párharc során, Újvárosban 10 gólt szerzett, majd a sorozat csoportkörében a dán Nyköbing, a román Craiova és a horvát Podravka Koprivnica ellen hat meccsen 26 alkalommal volt eredményes. A Nemzeti Kézilabda Akadémiáról szerződtettük a junior válogatott irányító Vámos Petrát, s a saját nevelésű Poczetnyik Lucával ötéves szerződést kötött a klub.

Köstner Vilmos vezetőedző a klub utánpótlás nevelését méltatta.
„A DVSC fiataljai ott vannak az ország elitjében, ifjúsági és serdülő csapatunk is ott lehet a korosztály országos négyes döntőjében – mondta a szakember. – A már profi szerződéssel rendelkező fiatalok mellett két tehetséges beállós, Kelemen Gréta és Sápi Gréta, valamint Vámosi Panna és Petrus Mirtill is a felnőtt kerettel készül majd nyáron jelezve, hogy hosszú távon rájuk is számítunk.”