Újabb kulcsmeccs előtt

  • Kategória:

A dunaújvárosi győzelem után ismét fontos csata vár a DVSC SCHAEFFLER csapatára, pénteken 18 órakor a Vác vendégeskedik a Hódosban.

Jelenleg három pont a különbség a tabellán az ötödik helyezett GVM Europe-Vác és a hatodik DVSC SCHAEFFLER között, reményeink szerint ez péntek este fél nyolc magasságában egy egységnyire csökken. Ehhez persze szinte tökéletes produkciót kell nyújtaniuk a debreceni hölgyeknek, akik közül a junior válogatott kapuson, Szabó Dórán kívül mindenki egészséges. A Dunaújváros elleni idegenbeli győzelem ideális hangulatjavítónak bizonyult, a csapat nagy kedvvel készült a 2019-es esztendő első hazai bajnoki mérkőzésére.

„A dunaújvárosi meccs után tizenhárom napunk volt felkészülni a Vác ellen, ezt igyekeztünk minél jobban felhasználni – mondta Köstner Vilmos, a DVSC SCHAEFFLER vezetőedzője. – Az első hetet arra használtuk, hogy minden téren erősödjünk, s megpróbáltuk kijavítani a védekezés és a támadás hiányosságait. Az utóbbi napokban pedig már célirányosan a pénteki rangadóra készültünk, két videó elemzéssel és taktikai edzésekkel. Jó munka jellemezte ezt az időszakot, mint ahogy az együtt töltött kilenc hét minden napját, így a csapathoz az Európa-bajnokság miatt később csatlakozó játékosok is azonos szintre kerültek a többiekkel. Ennek köszönhetően minden poszton két bevethető emberünk van, s ez plusz motivációt jelent, egészséges rivalizálás alakult ki csapaton belül. Így minden gyakorlás könnyebb, hiszen én egyébként is a versenyszerű edzés híve vagyok, s most valóban a versenyszellem jegyében zajlanak a gyakorlások. A Vác fiatal, jól felkészített csapat, amelyben rutinos külföldi játékosok vannak. A kulcsfigura a világbajnok brazil kapus, Barbara Arenhart, illetve a két szélső, akik indulásból és felállt fal ellen is jól értékesítik a helyzeteket. Ehhez jönnek a belső emberek, akik közül ebben a szezonban Hámori Konszuéla a vezéregyéniség, de említhetném Kácsor Grétát és az idény közben Norvégiából visszatérő Lakatos Ritát is. Tényleg szükség volt a kéthetes felkészülésre, bízom benne, hogy ez a pályán is látszani fog. Nehéz meccsre számítok, hiszen a két csapat közel azonos tudású, így különösen fontos, hogy a meglévő helyzeteinket milyen százalékban tudjuk rétékesíteni Arenharttal szemben.”

A DVSC SCHAEFFLER–GVM Europe-Vác mérkőzés január 25-én, pénteken 18 órakor kezdődik, a találkozót Horváth Péter és Marton Balázs vezeti majd. A Hódos Imre Rendezvénycsarnok pénztárai 16.45-kor nyitnak, kapunyitás 17 órakor.

A GLOBUS Kids Gyermekmegőrző és Játszóház ezúttal is várja a hat éven aluli kicsiket, akikre szakképzett óvónő vigyáz, amíg a szülők szurkolnak.