Utánpótlás serdülő I.: még erősebbek leszünk!

Három hét telt el közös edzés nélkül, három hete nem volt együtt a csapat. A kialakult helyzet tapasztalatairól kérdeztük Márián Blankát.

„A futóprogramra mindenki letöltött egy alkalmazást, azt egyénileg végzik a játékosok. – mondta a DVSC SCHAEFFLER serdülő I. csapatának edzője, Márián Blanka.

“Ezen felül minden nap van közös programunk a lányokkal, de természetesen nem élőben, hanem az internet segítségével. Közkívánatra tartjuk magunkat a megszokott edzésidőponthoz, így akkor kezdődik a videó konferencia. Az edzéstervet természetesen előre megkapják, így bekészítik az eszközöket, aztán kezdődhet a bemelegítés. A lelkeknek is kell a közös gyakorlás, de szakmailag is hasznos, hiszen ki tudom javítani a hibákat. Folyamatosan kontroll alatt vannak és valamelyest az otthonokba tudjuk varázsolni az edzések hangulatát. Az elején azt kértem a lányoktól, hogy ne engedjék el a napjaikat, alakítsanak ki magunknak napirendet. Az edzéseken kívül is sokat kommunikálunk a lányokkal. Nem voltunk még ilyen helyzetben, de próbáljuk pozitívan felfogni. Azt kértem, hogy sportolóként és a saját fejlődésük érdekében maradéktalanul hatékonyan végezzék el a feladatokat, így hosszabb távon még előnyünk is származhat. Ha egyénenként jók vagyunk, akkor csapatként is jók leszünk! A kényszerszünet előtt jól dolgozott a csapat, jó tempóban kézilabdáztunk. Elkötelezettnek, motiváltnak kell maradni, hogy ebből az időszakból a legtöbbet hozzuk ki, s mire rendbe jönnek a dolgok, még erősebbek legyünk!”