Vámos Petra: a nagy lehetőség előtt

Vámos Petra Ózdról indult, innen került a Nemzeti Kézilabda Akadémiára, s 2019 nyarától a DVSC SCHAEFFLER játékosa lesz.

Fotó: MKSZ

Petra már 13 évesen a Lóci DSE NB II-es felnőtt csapatában játszott, méghozzá nem is akárhogyan. A „kislány” 22 mérkőzésen 126 gólt lőtt a bajnokságban, nem csoda, hogy felfigyelt rá a NEKA. Az akadémián sokat fejlődött, s stabil tagja lett a korosztályos válogatottnak. Tagja volt a 2017-ben Győrben az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF) aranyérmes magyar válogatottnak. Ugyanebben az esztendőben az ifjúsági Európa-bajnokságon bronzérmes lett a magyar válogatott tagjaként, s ott volt a lengyelországi ifjúsági vb-n ezüstérmes csapatban is.

„Szép éveket töltöttem a NEKA-ban, sokat köszönhetek itteni edzőimnek– fogalmazott az ifjúsági válogatott irányító. – Nagy lehetőség számomra, hogy a DVSC játékosa lehetek. Egy olyan csapatba kerülök, amelynek komoly céljai vannak, s ahol játéklehetőséghez juthatok. A korosztályos válogatottból több lányt is ismerek, így nem lesz számomra idegen a közeg. Az is fontos, hogy rutinos, válogatott játékosokkal szerepelhetek egy csapatban, biztos vagyok benne, hogy tőlük rengeteget tanulhatok majd.”