Hazai bemutatkozás

Bemutatkozik hazai pályán az NB I/B-ben a DVSC SCHAEFFLER U19, amely az Orosházát fogadja a második fordulóban.

Szeptember 4-én, a korábbi válogatottakat felvonultató Szent István SE ellen kezdte meg másodosztályú szereplését Kudor Kitti együttese. A mieink eleinte tartották a lépést a vendéglátókkal, ám az első félidő második része nem sikerült jól, hatgólos hazai előnnyel vonultak az öltözőbe a felek. A második játékrészben sokkal jobb teljesítményt nyújtottak a debreceniek, előnyéből végül három gólt megtartott a rutinos hazai csapat.

„Nem az volt a terv, hogy ilyen rosszul kezdjük az első bajnoki mérkőzésünket – mondta el a találkozón öt gólt szerző Panyi Anna. – Sok ziccert kihagytunk az első félidőben, de a szünetben Kitti elmondta a hibáinkat és rendeztük a sorokat. Az volt a célunk, hogy javítsunk a második játékrészben, ez sikerült is, hiszen megnyertük a második félidőt. A második félidei teljesítményt kell nyújtanunk a szezon során, mind támadásban, mind védekezésben.”

Habár pontot nem szereztek a mieink az első fordulóban, a játék sok szempontból biztató volt. A második fordulóban azt az Orosházát fogadja Kudor Kitti együttese, amely az első fordulóban szoros mérkőzésen kapott ki hazai pályán a PEAC-tól. Akadémistáinknak ez lesz az első hazai másodosztályú mérkőzésük.

„Nagyon várom a hazai bemutatkozásunkat, hiszen, amikor itthon játszunk, sokan kijönnek szurkolni, reméljük, ez most is így lesz! – fogalmazott az ifjúsági válogatott átlövő. – Készülünk a találkozóra, izgalmas mérkőzést várok! Oda kell tenni magunkat támadásban és védekezésben is, koncentrálni kell végig a mérkőzés során.”

A DVSC SCHAEFFLER–Orosházi NKC NB I/B-s mérkőzést 2022. szeptember 10-én rendezik meg 16 órai kezdettel, a találkozót 500 forintos belépőjeggyel, vagy az NB I-es mérkőzésekre érvényes szezonbérlettel, vagy a szeptemberi találkozókra vonatkozó minibérlettel lehet megtekinteni. A nézők a Baksay Sándor utca felőli bejáratnál léphetnek be a Hódosba.

Támogatóink