DVSC

VS

Eszt

Felkészülési

2024.07.25. - 17:00

FTC

VS

DVSC

Felkészülési

2024.08.01. - 15:00

DVSC

VS

BÉKÉ

Felkészülési

2024.08.08. - 16:30

DVSC

VS

MTK

Felkészülési

2024.08.15. - 16:00

DVSC

VS

POD

Felkészülési

2024.08.30. - 15:00

A BL-szereplés a számok tükrében

Féltávnál az ötödik helyen áll a DVSC SCHAEFFLER a Bajnokok Ligája A-csoportjában, ugyanúgy 7 ponttal, mint a hétvégi rivális CSM Bukarest. Töpfner Alexandra a BL legjobb heteslövője, de ez csak egy érdekes adat az elmúlt hét forduló statisztikájából.

Töpfner Alexandra a BL legjobb heteslövője (Fotó: EHF)

A legfontosabb, hogy hét mérkőzés alatt hét pontot szereztünk a legrangosabb európai kupasorozatban, ez bravúrnak nyugodtan nevezhető. Három győzelem, egy döntetlen és három vereség a mieink mérlege a csoportmérkőzések felénél. Nem sokan gondolták volna, hogy az „odavágók” után ötven százalékos teljesítménnyel fogunk állni az ötödik helyen, és a román sztárcsapat, a CSM csak jobb gólkülönbségével előz meg minket, míg például a Brest Bretagne-t magunk mögé utasítjuk. A gólkülönbségünk -10, 198 dobott gól (a mérkőzésenkénti átlag: 28.29) mellett 208-at (29.71-s átlag) kaptunk az eddigi hét találkozón. Az első fordulóban, a Savehof ellen lőttük a legtöbbet, szám szerint 32-t, a legtöbb kapott gól pedig a Bietigheim elleni mérkőzéshez fűződik (36).

Az EHF hivatalos statisztikája szerint a 198 gólt 337 lövésből szereztük, ez 59 %-os lövéshatékonyság, ami a BL mezőnyt alkotó tizenhat csapatból a kilencedik helyre elég ebben a rangsorban.

A hétméteresek végrehajtásában viszont az élen állunk, egészen kiváló, 84 %-os teljesítménnyel (31 büntetőtől 26 gól), ebben oroszlánrészt vállalt Töpfner Alexandra, aki 27 hetesből 24-szer mattolta a kapusokat, ezzel az egész Bajnokok Ligája mezőnyben ő a legeredményesebb! Szasza csapatunk legeredményesebb játékosa is egyben, 39-szer talált be (hat góllal van mindössze lemaradva a góllövő listát vezető Andrea Lekicstől). Kácsor Gréta 30, Vámos Petra 29 gólt szerzett az eddigi mérkőzéseken. Csernyánszki Liliána 18 találatával a második legeredményesebb fiatal (21 éven aluli játékos) az egész mezőnyben, egyedül a dán Julie Scaglione szerzett nála több gólt, 19-et. Ráadásként elmondható, hogy két Cseri bomba is bekerült a hét legszebb góljai közé!

A gólpasszok tekintetében Hámori Konszuéla viszi a prímet a csapatból, 16-szor szolgálta ki társait, amellyel a 21. az összesített listán. Habár kapusaink védési hatékonysága 22 %, amely talán nem a leghízelgőbb adat, ám több mérkőzésen is nagyon fontos pillanatokban mutattak be bravúrt Gabiék, hozzájárulva a jó eredményekhez.

Látható, hogy néhány statisztikai mutatóban igen jól állunk, és nyilván vannak olyanok, amelyekben egyértelműen fejlődni kell, ami viszont a legfontosabb, hogy a DVSC SCHAEFFLER hét mérkőzésen gyűjtött hét pontjával messze túlszárnyalta a várakozásokat! És ezt az érzést egyetlen statisztikai adat sem tudja igazán visszaadni! 

Támogatóink