A bronz után is a győzelem a cél

A DVSC SCHAEFFLER múlt szombati, székesfehérvári győzelmével matematikailag is bebiztosította harmadik helyét, ám a játékosok tudják, hogy a bajnokság még nem ért véget. Pénteken 18 órakor a Siófokot fogadjuk a Hódosban.

Mint az elmúlt években mindig ezúttal is kiélezett csata várható a Siófok elleni mérkőzésen. A Balaton-parti együttes katasztrofálisan kezdte a szezont, első nyolc mérkőzéséből mindössze kettőt tudott megnyerni, ám azóta Uros Bregar irányításával „kiegyenesedett” a csapat szereplése, s pénteki ellenfelünk harcban van az ötödik helyért.

A két együttes siófoki találkozója nagyon fontos állomás volt a DVSC SCHAEFFLER bronzéremig vezető útján, hiszen január közepén a koronavírus és sérülések által megtizedelt kerettel léptünk pályára a Kiss Szilárd Sportcsarnokban, s nyertünk drámai csatában 23–21-re.

Világbajnok brazil átlövőnk, Deonise Fachinello azon a meccsen mutatkozott be a Lokiban bajnoki meccsen, s öt góljával oroszlánrészt vállalt a sikerből.

„Nagyon szoros meccset nyertünk meg Siófokon, amely a debütálásom miatt számomra különösen fontos volt – emlékezett Deo. – Természtesen hazai pályán is szeretnénk legyőzni a jó erőkből álló Siófokot, nagyon jó lenne egy sikerrel ünnepelni saját közönségünk előtt a bronzérmet.”

Deonise Fachinello eddig négy európai bajnokságban (francia, spanyol, osztrák román) szerzett érmet, a magyar pontvadászat az ötödik, ahol dobogós helyen zár csapatával.

„Mindig szeretném kihozni a legtöbbet a lehetőségből, így volt ez most is – folytatta a világbajnok brazil játékos. – Tudtam, hogy a bronzérem a csapat célja, s nagyon boldog vagyok, hogy elértük.”

A DVSC SCAHEFFLER–Siófok KC mérkőzés május 6-án, pénteken 18 órakor kezdődik a Hódos Imre Sportcsarnokban, a találkozót Asztalos Bence és Szalay Zoltán vezeti.

A felnőttek mérkőzése előtt a DVSC Kézilabda Akadémia két I. osztályú bajnokságban szereplő utánpótláscsapata is pályára lép, fiataljaink a Csepel DSE korosztályos együttesei ellen játszanak. A serdülők találkozója 14, az ifjúságiak meccse 16 órakor kezdődik. Az első mérkőzésre a belépés ingyenes, az ifik meccsét már csak érvényes belépővel lehet megtekinteni.

A mérkőzésekre elővételben online (honapunkon a Jegy és bérlet menüpont használatával), személyesen a Nagyerdei Stadionban található DVSC Shopban juthatnak belépőhöz pénteken 10 és 12 óra között. A Hódos Imre Sportcsarnok pénztára 15.30-kor nyit, kapunyitás 15.45-kor. 

A helyre szóló belépő 2000, a nem helyre szóló belépő 1500 forintba kerül. A vendégszurkolók az I jelölésű szektorba válthatják meg online a belépőjüket.

Támogatóink