A bronzérem vonzásában!

A válogatott szünet után szombaton 18 órakor az Alba-Fehérvár otthonában lép pályára a DVSC SCHAEFFLER csapata, amely egy győzelemmel matematikailag is bebiztosíthatná harmadik helyét a tabellán.

A kétfrontos Debrecen–Fehérvár összecsapás első felvonása lesz a Köfém Sportcsarnokban a kézilabdacsapatok találkozója, melynek befejezése után néhány perccel kezdődik a DVSC–Mol-Fehérvár focimeccs a Nagyerdei Stadionban. Az Alba az egyetlen csapat a mezőnyben, amellyel még nem találkozott a DVSC SCHAEFFLER, hiszen a december 30-i, debreceni meccsre betegség miatt nem tudtak elutazni a fehérváriak, az MKSZ pedig 10–0-s eredménnyel nekünk ítélte a két pontot.

Szombati ellenfelünk felemás szezont produkál, hiszen az egyértelmű, hogy az FKC kerete jóval többre hivatott a tizedik helynél.

A debreceni lányoknak nem volt sok ideje felkészülni a találkozóra, hiszen tíz játékosunk kapott meghívót valamelyik nemzeti csapatba: Bordás Réka, Csapó Kyra, Hornyák Dóra, Planéta Szimonetta, Tóvizi Petra és Vámos Petra a felnőtt, Vámos Míra a junior, Csernyánszki Liliána és Panyi Anna az ifjúsági, míg Mariana Costa a brazil felnőtt válogatottban szerepelt az elmúlt héten. A szerda délelőtti edzésen volt először teljes a keret, így a szakmai stábnak három napja maradt, hogy ráhangolja a csapatot a számunkra nagyon fontos mérkőzésre.

„Hasznos napokat töltöttem a juniorválogatottnál – mondta tehetséges balszélsőnk, Vámos Míra. – A nyári korosztályos világbajnokságra készülünk, szeretnénk Celjében a hagyományoknak megfelelően jól szerepelni. Addig azonban még rengeteg idő van, most a bajnoki hajrára koncentrálunk, úgy szeretnénk teljesíteni a hátralevő meccseken, amely méltó egész éves játékunkhoz. Szombati ellenfelünk jobb képességű csapat, mint amit a tabella mutat, éppen ezért igyekeztünk kihasználni az időt és felkészültünk a Fehérvárból. Mi vagyunk az esélyesek és szeretnénk megszerezni a két pontot, amellyel elérhetjük a célunkat!”

Amire Vámos Míra is utalt, a DVSC SCHAEFFLER csapatának a hátralevő négy mérkőzéséből két pontot kell szerezni ahhoz, hogy matematikailag is bebiztosítsa bronzérmét…

Az Alba-Fehérvár KC–DVSC SCHAEFFLER mérkőzés április 30-án, 18 órakorkor kezdődik Székesfehérváron, a KÖFÉM Sportcsarnokban (Székesfehérvár, Verseci út 1-15). A meccset a DVSC Kézilabda YouTube csatornáján élőben közvetítjük. A találkozót Kiu Gábor és Kiu Tamás vezeti majd.

Támogatóink