A bronzérmes ellen a bronzéremért!

Újabb fontos meccs, újabb rangadó vár a DVSC SCHAEFFLER csapatára. Pénteken 17:45-kor a legutóbbi bajnokság bronzérmese, a Mosonmagyaróvár otthonában lépnek pályára a debreceni lányok.

A Vác elleni születésnapi győzelem után nem sok ideje maradt a játékosoknak az ünneplésre, pénteken újabb komoly kihívás vár a DVSC SCHAEFFLER csapatára, a legutóbbi szezon harmadik helyezettje, a Mosonmagyaróvár otthonában szerepel a Loki, itt tehetünk nagy lépést a harmadik hely megszerzése felé. A két együttes őszi találkozásakor döcögős első játékrész (12–11) után magabiztosan nyertünk az MKC ellen (28–19). A csapatok 2021-es mosonmagyaróvári meccsén is a szünet utáni periódusban domináltunk, hiszen harmincpercnyi játék után még 15–12-re vezettek a vendéglátók, ám végül 28–24-re mi nyertünk.

A pénteki mérkőzés kulcsfigurája lehet Csapó Kyra, akire Ann-Cathrin Giegerich sérülése után extra teher hárul, ám kapusunkat feldobja a feladat.

„Nem érzem tehernek a helyzetet, inkább lehetőségnek fogom fel, hogy több játéklehetőséghez juthatok – mondta el Csapó Kyra, aki a Vác ellen jó teljesítménnyel járult hozzá a születésnapi sikerhez. – Szombaton az első félidőben nem teljesítettünk jól, ennél több kell Mosonmagyaróváron. A szünet utáni produkciónkra már lehet alapozni, ekkor összeállt a védekezésünk, s én is többet tudtam segíteni. Az a célom, hogy jó teljesítménnyel járuljak hozzá a csapat sikeréhez!”

Pénteki ellenfelünk legveszélyesebb játékosai a bajnokságban eddig 107 találatig jutó Tóth Eszter és a 89 gólos Tóth Gabriella.  

A Motherson-Mosonmagyaróvári KC–DVSC SCHAEFFLER mérkőzés március 18-án, 17:45-kor kezdődik az UFM Arénában (Mosonmagyaróvár, Gorkij utca 1.), a meccset az M4Sport élőben közvetíti. A találkozót Felhő Ferenc és Öcsi Tamás vezeti majd.

Támogatóink