A győzelem a cél a debütálások meccsén!

Hosszú szünet után végre ismét pályán a DVSC SCHAEFFLER: szombaton 17 órakor az MTK-Budapest otthonában 43 nap után játszik ismét bajnoki meccset csapatunk.

A fővárosi együttes új szakvezetővel vág neki a mérkőzésnek. Vágó Attila már a harmadik edző az évben, aki a csapatot irányítja. A bajnokságot Vida Gergő vezetésével kezdték meg a kék-fehérek, őt az ötödik forduló után váltotta ideiglenes megbízatással a klub utánpótlásában dolgozó Kekezovity Marinko. Az egykori kiváló balszélső irányításával szerezte meg eddigi egyetlen győzelmét a szezonban az MTK. Békéscsabán nyertek 27–25-re. A végleges megoldást az elmúlt bajnokságban Dunaújvárosban edzősködő Vágó Attila jelentheti, érkezését két nappal a DVSC SCHAEFFLER elleni bajnoki előtt, csütörtökön jelentették be a kék-fehérek. Egy új szakvezető mindig hatványozott erőbedobásra sarkallja a játékosokat, azaz kijelenthetjük, hogy ellenfelünk eddig nem túl acélos produkciója ellenére sem számíthatunk könnyű mérkőzésre Budapesten.

Nálunk a 43 napos bajnoki szünet után alig másfél hét alatt próbálta újra megfelelő állapotba hozni a szakmai stáb a keretet. Az Európa-bajnokságon járt hat játékos múlt szerdán kapcsolódott be a közös munkába, míg a dél-és közép amerikai kontinenstornán szereplő Mariana Costa hétfőn csatlakozott a csapathoz. Ráadásul az anyai örömök előtt álló Karina Jezsikava helyére érkező balátlövőt, a szerb-magyar kettős állampolgárságú Jovovics Jovanát is be kell építeni a debreceni játékrendszerbe. Jovi nagyon várja a debütálást Loki-mezben.

„Talán nem meglepő, ha elárulom, hogy izgulok, hiszen ez lesz az első mérkőzésem új csapatomban – mondta Jovovics Jovana. – Hosszú szünet után lép újra pályára a csapat, s tudjuk, mennyire fontos, hogy jól folytassuk a bajnokságot. A védekezés lehet a siker kulcsa, fontos, hogy minél többet tudjunk segíteni kapusainknak, s ha jó a védekezés, akkor könnyű gólokat is szerezhetünk.”

Jovit túlzás nélkül nevezhetjük MTK-specialistának, hiszen februárban a Budaörs játékosaként 16 kísérletből lőtt 15 gólt a kék-fehéreknek.

„Azon a meccsen, mindegy, hogy lőttem, gól lett belőle, örülök, hogy ezzel pontszerzéshez segítettem a Budaörs együttesét – emlékezett mosolyogva a bemutatkozásra készülő jobbátlövő. – Ez egy teljesen más mérkőzés lesz. Nem az a fontos, hogy hány gólt lövök, hanem hogy csapatként erősek, egységesek legyünk. Ez lehet a győzelem kulcsa!”

Az MTK-Budapest–DVSC SCHAEFFLER mérkőzés december 3-án, szombaton 17 órakor kezdődik a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontban (1173, Budapest, Pesti út 86-88.), a találkozót Altmár Kristóf és Horváth Márton vezeti. A felnőtt mérkőzés előtt 12, illetve 14 órakor lépnek pályára a két klub U17-es és U19-es csapatai.

Az MTK-Budapest tájékoztatása szerint a vendégszurkolók a főbejáratnál tudnak jegyet venni, majd a sportcsarnok oldalsó bejáratánál léphetnek be a lelátóra. A vendégjegyek egységesen 1500 forintba kerülnek.

A felnőtt mérkőzést a DVSC Kézilabda YouTube csatornáján élőben közvetítjük!

Támogatóink