A hajrában döntöttük el

Nem volt egyszerű, de a sok hibával kézilabdázó DVSC SCHAEFFLER végül megszerezte a két pontot Balatonbogláron, a NEKA otthonában.

Négy percet kellett várni a mérkőzés első góljára, ekkor Mariana Costa talált be. Aztán Uhrin Lili percei következtek. A NEKA ifjú tehetsége a távoli zónából tüzelt magabiztosan. Szilágyi Zoltán 7–5-ös hazai vezetésnél kért időt, nem hiába, mert sikerült megállítani a vendéglátók rohanását, 10–9-re már mi vezettünk. Az első játékrész végjátéka a hibákról szólt, sok volt az eladott labda, döntetlennel térhettek pihenőre a csapatok.

Szünet után is sokáig fej-fej mellett haladtak a felek, a védekezésünk többnyire rendben volt, támadásban pedig a kritikus pillanatokban, mindig akadt valaki, aki megrázta magát. A 47. percben Csíkos Luca góljával utoljára egyenlített a boglári csapat (19–19), ezután Kácsor Gréta, Szabó Nina és Füzi-Tóvizi Petra révén elhúztunk három góllal. Innen már nem volt visszaút, a remekül küzdő hazaiak számára, így, ha nehezen is, de megszereztük a győzelmet.

Míg az elmúlt találkozókon többnyire a végjátékban akadtak problémáink, ezúttal a hajrában sikerült ellenfelünk felé kerekedni.

NEKA–DVSC SCHAEFFLER 23–27 (13–13)
Balatonboglár 300 néző. V: Héjja, Kónya

NEKA: Wéninger – Gém 1, UHRIN 6, Kellermann 1 (1), Szabó L. 1, Csíkos 1, SZABÓ ANNA 4. Csere: Németh K. (kapus), VARGA E. 4, Kovalcsik B. 3., Juhász K. 1, Csata, Molnár D. 1. Edző: Bohus Bea

DVSC: Gabriel – M. COSTA 3, Hámori K. 1, Bordás 1, Jovovics 1, Vámos P., Vámos M. 1. Csere: Planéta 2, KÁCSOR 6 (1), Töpfner 2 (2), FÜZI-TÓVIZI 5, SZABÓ N. 4, Petrus 1. Edző: Szilágyi Zoltán

Kiállítások: 12, ill. 8 perc
Hétméteresek: 2/1, ill. 6/3

MESTERMÉRLEG
Bohus Bea: Nagyon örülök, hogy az ellenfelek úgy készülnek ránk, hogy nem lesz könnyű ellenünk játszani. Ezúttal extra volt a védekezésünk, támadásban voltunk gyengébbek, de összességében elégedett vagyok, hiszen a csapat küzdeni tudása példás volt.

Szilágyi Zoltán: Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk. Nem játszottunk jól, akadnak problémáink, melyeket meccsek óta cipelünk magunkkal. Örülök, hogy csapatként átlendültünk a holtpontokon és megszereztük a két pontot. Nagyszerű csapatot láttam a másik oldalon, tele fiatal tehetségekkel.

Támogatóink