DVSC

VS

Eszt

Felkészülési

2024.07.25. - 17:00

FTC

VS

DVSC

Felkészülési

2024.08.01. - 15:00

DVSC

VS

BÉKÉ

Felkészülési

2024.08.08. - 16:30

DVSC

VS

MTK

Felkészülési

2024.08.15. - 16:00

DVSC

VS

POD

Felkészülési

2024.08.30. - 15:00

A LEGÉRTÉKESEBB játékos: Feldobja a felelősség!

A szezon végi díjátadón a DVSC-TVP-Aquaticum csapatkapitánya, Kudor Kitti lett a legértékesebb játékos, azaz az MVP. A csapat esze, lelke, akinek a legkritikusabb pillanatokban sem remegett meg a keze.

dijazottak_kitti

– Egyetértünk abban, hogy ez volt eddigi pályafutásod legjobb szezonja?
– Azt hiszem igen. Nagyon élveztem ezt a bajnokságot, s ami a legfontosabb, hogy olyan csapatunk van, amelyben mindig akad, aki megoldja a helyzetet. Így volt ez akkor is, amikor nekem gyengébben ment a játék.

– Emlékszem a nagy ígéret Kudor Kittire, akinek sokáig nem úgy alakult a pályafutása, ahogy azt eltervezte, akit súlyos sérülések hátráltattak, s aki felállt a padlóról, visszatért Debrecenbe, s a Loki meghatározó játékosa lett. Nem volt egyszerű út…
– A sérülések benne vannak egy sportpályafutásban, ezzel együtt tudom, hogy mennyi akarat, mennyi munka kellett ahhoz, hogy eljussak oda, ahol most vagyok. De ami a legfontosabb, nem érem be ennyivel, szeretném, ha még jobb lennék, s a csapat is még jobb lenne.

– A kiélezett pillanatokban általában rád maradt a döntés. Nem volt nyomasztó, hogy pontok, helyezések sorsa múlt egy-egy lövéseden?
– Sosem voltam az a típus, aki hátul megbújik, és azt várja, hogy mások elvégezzék helyette a feladat nehezét. Nemhogy nyomasztana az ilyen helyzet, sokkal inkább feldob!

– Pedig aki ilyenkor hibázik, abból könnyen bűnbakot csinálnak!
– De nem a mi csapatunkban. Vigasztaljuk, aki hibázik, s arra bíztatjuk, hogy máskor is vállalkozzon. Közhely, de csak az hibázik, aki elvállal valamit.

– Megint fejlődött a csapat, két év alatt négy helyet lépett előre a DVSC.
– S nagyon bízom benne, hogy ez még nem a vége. A mögöttünk levő szezonban ősszel még akadtak gondjaink, tavaszra azonban összeállt a játékunk. A csapat gerince együtt marad, még jönnek új játékosok, erősebbek lehetünk, előrébb léphetünk. Kicsit bosszant, hogy lemaradtunk az európai kupaszereplésről, mert abban biztos vagyok, hogy ha nyerünk Siófokon, akkor miénk az ötödik hely.

– Sebaj, majd jövőre…
– Remélem jól sikerül az alapozás nyáron, s elkerülnek minket a sérülések. Talán egyszer a Magyar Kupában is szerencsénk lesz a sorsolással, mert amióta visszatértem Debrecenbe, még nem játszottunk hazai MK-meccset. De mindenképpen azon leszünk, hogy a bajnokságban olyan helyen végezzünk, ami európai kupaszereplést jelent.

Támogatóink