A leghosszabb utazás

Szerdán 16 órakor Szombathelyen lép pályára a DVSC SCHAEFFLER csapata. Nem számíthatunk könnyű mérkőzésre és nem csak a hatalmas távolság miatt.

A Békéscsaba elleni idegenbeli győzelem után újra borult a DVSC SCHAEFFLER programja, elmaradt az Érd ellen április első napjára tervezett mérkőzés, mivel az ellenfél hatósági járványügyi felügyelet alá került. Így a húsvét előtti hetet edzéssel töltötte a csapat és az ünnepnapok alatt is készültek a debreceni lányok a szerdai, szombathelyi összecsapásra.

„Megszoktuk már, hogy a hagyományos ünnepnapok számunkra edzéssel telnek, ennyi év után nincs ebben semmi különleges – fogalmazott a Békéscsaba ellen tíz lövésből tíz gólt szerző Kovács Anna. – Nem titok, hogy szerdán, Szombathelyen a két pont megszerzése a célunk, de most az őszi mérkőzéssel ellentétben szeretnénk végig magabiztosan kézilabdázni, hiszen a debreceni összecsapáson a hajráig nyílt volt a mérkőzés.”

A DVSC SCHAEFFLER csapata kedden délelőtt még hazai környezetben gyakorolt, majd buszra szálltak a lányok, hiszen a szezon leghosszabb utazása várt rájuk. A mai éjszakát Győrben tölti a debreceni együttes, innen indul el szerdán, ebéd után Szombathelyre.

A hazai együttes eseménydús márciuson van túl, melyben akadt váratlan vereség és fontos győzelem egyaránt. A hónapot keretbe foglalta a Siófok és a Győr elleni idegenbeli mérkőzés, ezeken eleve esélytelen volt az SZKKA. A Békéscsaba elleni idegenbeli találkozón elszenvedett vereség volt a mélypont, ezt ellensúlyozta a Boglári Akadémia-SZISE legyőzése hazai pályán.

A Kovács Anna által is említett szeptemberi mérkőzésen a szünetben 15–12-re vezettek a vasiak a Hódosban, a második játékrész elején pedig négy góllal is előrébb jártak a DVSC-nél Marosán György tanítványai. A fordulat 17–21 után jött el, a találkozó utolsó 22 percét 15–3-ra nyerte a Loki, így 32–24 lett a végeredmény.

Az április 7-én, szerdán 16 órakor kezdődő Hungast Szombathelyi KKA–DVSC SCHAEFFLER Bócz László és Wiedemann Viktor vezeti. A mérkőzést a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően nem tekinthetik meg a helyszínen szurkolók, de a DVSC Kézilabda YouTube csatornáján élőben közvetítjük.

Támogatóink