A legnehezebb vendégség

A BL-címvédő győri csapat, túl egy súlyos vereségen, extra motivációval fogadja a szombaton a DVSC SCHAEFFLER-t.

Az Érd elleni gólzáporos hazai győzelem (43–35) után a BL-győztes Győri Audi ETO KC vendége lesz szombaton a DVSC SCHAEFFLER. A Rába-parti együttes élete nagyot fordult az elmúlt napokban, hiszen szerda délutánig a bajnokság toronymagas esélyesének számított a csapat. Aztán szerdán 31–22-re kikapott az ETO a Ferencváros otthonában, ezzel pedig messze került a mindenki által biztosra vett aranyérmetől. Két nappal a népligeti vereség után a klub vezetősége felmentette a munkavégzés alól Danyi Gábort, a DVSC SCHAEFFELR elleni bajnokira a Görbicz Anita, Kun Attila, Holanek Zoltán hármas készíti fel a BL-címvédőt.

A történetek után valószínűleg a szokásosnál is motiváltabban lép majd pályára ellenfelünk. Győrben utoljára több mint negyedszázaddal ezelőtt, 1996 februárjában sikerült bajnoki meccset nyerni a Lokinak, így természetesen az örökmérleg is a zöld-fehérek fölényét mutatja, az eddigi 90 meccsből 57 alkalommal nyert az ETO, öt döntetlen mellett 28 debreceni siker született.

Bokasérülése miatt két hetet hagyott ki beállósunk, Bordás Réka, aki az Érd elleni bajnokin tért vissza.

„Már a Ferencváros elleni bajnokin szerettem volna játszani, de akkor még sajnos nem lehetett, így nem tudtam a csapatnak segíteni – kezdte mondandóját Réka. – Nagyon jó volt újra játszani nagyon vártam, hogy újra pályára léphessek. Szombaton nagyon nehéz mérkőzésre számítok, hiszen attól függetlenül, hogy szerdán komoly vereségbe szaladt bele az ETO, a világ legjobbjai ellen fogunk játszani, akik még inkább motiváltak lesznek. Ha meg tudjuk tartani a formánkat, a védekezésünkön javítani tudunk és még egységesebbek leszünk, akkor egy jó mérkőzést tudunk játszani!”

A május 8-án, szombaton 16 órakor kezdődő Győri Audi ETO KC–DVSC SCHAEFFLER mérkőzést Altmár Kristóf és Horváth Márton vezeti. A találkozót a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően a védettségi igazolvánnyal rendelkező szurkolók, illetve a felügyeletük alatt álló kiskorúak tekinthetik meg a helyszínen.

A meccset YouTube csatornánkon élőben közvetítjük, melyet óriás LED-kivetítőn is nézhetnek szurkolóink a Hódos Imre Sportcsarnokban található THE BEAVER Teraszon! Nyitás 15 órakor!

Kérdésévelforduljon hozzánk bizalommal!

    Támogatóink