DVSC

VS

Eszt

Felkészülési

2024.07.25. - 17:00

FTC

VS

DVSC

Felkészülési

2024.08.01. - 15:00

DVSC

VS

BÉKÉ

Felkészülési

2024.08.08. - 16:30

DVSC

VS

MTK

Felkészülési

2024.08.15. - 16:00

DVSC

VS

POD

Felkészülési

2024.08.30. - 15:00

A vb után jöhet az érettségi!

Vámos Petra túl élete első felnőtt szezonján és világversenyén a középiskola sikeres befejezésére koncentrál.

Petra szó szerint berobbant a debreceni kézilabdaéletbe, a DVSC SCHAEFFLER csapatába. Az ózdi születésű irányító NEKA-tól szerződött a Lokihoz, s tavaly augusztus 29-én játszotta pályafutása első NB I-es meccsét, hogy aztán nem egészen három hónappal később a szöuli Négy Nemzet Tornáján már felnőtt válogatottként hallgassa a Himnuszt, majd pályára lépjen a világbajnokságon is. A szurkolók is hamar szívükbe zárták a fiatal kézilabdázót, aki most Ózdon készül életének eddig legfontosabb olyan feladatára, amelynek nincs köze a kézilabdához, az érettségire

„Igazából addig volt nagyon nehéz, amíg nem tudtuk mi lesz – vágott bele mondandójába Petra. –,Nem tudtuk, hogy mi lesz a bajnoksággal, nem tudtuk, hogy mi lesz az érettségivel. A bizonytalanság volt a legrosszabb, hiszen hiába készültünk, fogalmunk sem volt, hogy kell-e egyáltalán vizsgáznunk. Most, hogy megszületett a döntés, sokkal könnyebb lelkileg ráhangolódni. Önálló vagyok, nem szorulok noszogatásra, összeállítottam a tervemet, mikor mit tanulok! A bajnokság berekesztésének is próbálom a jó oldalát nézni, így több időm van tanulni!”

Persze a sportot sem hanyagolja el Petra, minden nap jut idő az egyéni edzésekre. Emellett az elmúlt bő fél év történéseit is volt idő megemészteni.
„Durva belegondolni, hogy ennyi minden történt velem nyár óta – emlékezett Petra. – A nagy rohanásban nem is volt időm végiggondolni, csak mentem, csináltam a dolgomat, most kezd leülepedni az egész. Igyekszem helyén kezelni mindazt, amit eddig elértem, s bár maximalista vagyok, próbálok reális célokat megfogalmazni. Azt nagyon sajnálom, hogy nem tudtuk befejezni a bajnokságot, hiszen nagyon közel álltunk a negyedik hely megszerzéséhez. Már nagyon hiányzik a labda, hiányoznak a lányok, hiányzik a csapat, a szurkolók!”

Támogatóink