A végére elfogyott az erő!

Nagyot küzdött Siófokon a sérülések miatt foghíjas DVSC SCHAEFFLER, s a hajráig volt esélye a győzelemre.

A keresztszalag műtétje után lábadozó Alekszandra Vukajlovics mellett kisebb sérülés miatt Hornyák Dóra, Elke Karsten és Arany Rebeka sem tudta vállalni a játékot Siófokon, így jelentősen beszűkült a debreceni szakmai stáb rotációs lehetősége. Emellett ott volt bizonytalansági tényezőként a 94 bajnoki mérkőzés nélkül eltelt nap, tippelni sem lehetett, hogy mire lesz képes a DVSC SCHAEFFLER az EHF Kupa címvédőjének otthonában.

Jól kezdtük a találkozót, támadásban egyáltalán nem látszott a meccshiány, sőt kifejezetten szellemesen, gólra törően kézilabdáztak Köstner Vimos tanítványai. Bordás Réka könnyen megjátszható volt a falban, s beállósunk gólra is váltotta lehetőségeit, emellett Vámos Petrával sem tudtak mit kezdeni a hazaiak. A védekezéssel ugyan akadtak problémáink, de Csapó Kyra néhány bravúrral ellensúlyozta a hátsó alakzat hiányosságait, ráadásul néhány kulcspillanatban a kapufa is velünk volt, így rendre nálunk volt az előny. Magabiztosabb is lehetett volna a vezetésünk, ha jobban kihasználjuk az emberelőnyös periódusokat, illetve nem hibázunk hétmétereseket. Így is vezettünk öt góllal, ám egy kettős emberhátrány után felzárkózott a Siófok, de amikor megszólalt a vészcsengő mindig jött egy látványos megoldás, így kétgólos előnnyel vonulhattunk pihenőre.

A folytatásban hamar egyenlített a hazai együttes, továbbra is sebezhető volt mindkét védelem, ennek ellenére a DVSC SCHAEFFLER a második játékrész derekáig nem adta át a vezetést ellenfelének. Aztán fordítani tudott a Balaton-parti együttes, megpróbálkoztunk a hét a hat elleni játékkal, s a Csapó Kyrát váltó Ann-Cathrin Giegerich bravúrjainak köszönhetően meccsben maradtunk A cserelehetőség híján egyre fáradó Loki a zseniálisan kézilabdázó Vámos Petrának köszönhetően 31–28-ről még ki tudott egyenlíteni, ám a hajrára elfogyott az erő, hiába volt harcos a csapat, hiába játszott Vámos Petra ellenállhatatlanul a végén a Siófok örülhetett.

Megvolt az esély a pontszerzésre, sőt a győzelemre, ezért bosszantó, hogy végül vereséggel zártuk a 2020-es esztendő utolsó meccsét, ám a körülmények ismertében a produkció több, mint biztató.

SIÓFOK KC–DVSC SCHAEFFLER 35–33 (17–19)
Siófok, zárt kapuk mögött. V: Horváth P., Marton B.

SIÓFOK: Szikora – Böhme 1, JEZIC 5, KISS N. 8, Kobetic 3, Niombla 3, Aoustin 2. Csere: Csapó Kincső (kapus), Tomori 1, TÓTH G. 5, Hársfalvi 4, Such 2, Mazák-Németh 1. Edző: Zdravko Zovko
DVSC: Csapó Kyra – Bánfai 3, Kovács Anna 4 (1), VÁMOS P. 13 (3), BORDÁS 5, DESZPOTOVICS 5, Vantara-Kelemen 2. Csere: Giegerich (kapus), Tóvizi 1, Petrus, Vámosi P. Edző: Köstner Vilmos

Az eredmény alakulása. 3. perc: 2–3.  10. p.: 5–7. 19. p.: 9–14. 28. p.: 16–17. 32.p.: 20–20. 32. p.: 22–24. 44. p.: 27–26. 50. p.: 31–28. 55. p.: 31–31. 58. p.: 34–32-
Kiállítások: 12, ill. 6 perc
Hétméteresek: 2/0, ill. 8/5

MESTERMÉRLEG
Zdravko Zovko: – A Debrecen nagyon stabil, jó csapat, jó elegye a fiatal és a rutinos játkosoknak egy remek edzővel. Nem úgy játszottunk, ahogy vártam, de a győzelem nagyon fontos volt. Az első félidőben nagyon rosszul védekeztünk, rengeteg gólt kaptunk és sok ziccert hibáztunk.
Köstner Vilmos: – A lányok minden vágyamat teljesítették, kivéve a győzelmet. Színes, szép támadójátékot játszottunk, buta kis hibákkal. Sok taktikai dolgot meg tudtunk valósítani, jóval többet, mint amire számítottam. Voltak hiányosságok, sajnos hiányzott egy-két értékesíthető ziccer és kimaradt hétméteres, de tetszett a csapat hozzáállása, ha ezen az úton haladunk, szép tavasz állhat előttünk!

Támogatóink