A veretlenség megmaradt

Kőkemény meccsen, végletekig kiélezett végjáték után döntetlent játszottunk a Dunaújváros ellen.

Tudtuk, hogy ilyen lesz! A két csapat a legutóbbi szezonban is kiélezett meccseket vívott, Dunaújvárosban és Debrecenben is őrjítő végjáték után nyertünk egy-egy góllal. Már az első percekben kiderült, hogy Kohász ismét remekül felkészült a piros-fehér rangadóra, s bár 8–5-néál úgy tűnt, sikerül ellépni, a vendégek visszakapaszkodtak.
A 15–13-as első félidő után nagyon feszült légkörben jöttek ki a csaptok a folytatásra. Mindkét oldalon remek volt a védekezés, s rengeteg hiba csúszott a játékba. Több, mint tíz perc telt el a második etapból, s mindössze hat gól született, 17–17 állt az eredményjelzőn. A DKKA hosszú lefolyású támadásokkal próbálta kizökkenteni szokott ritmusából Köstner Vilmos csapatát – sikerrel. Sokszor percekig nem született gól, érezhető volt, hogy iszonyúan feszült lesz a hajrá.
Így is lett, hiszen a fantasztikus hangulatú végjátékban nüanszok dönthettek volna egyik vagy másik csapat javára, végül döntetlen lett a vége, Bulath Anita hétméteresből egyenlített ki az utolsó percben.
Nem sikerült újabb két pontot szerezni, ám a veretlenségi sorozat folytatódott!

DVSC SCHAEFFLERDUNAÚJVÁROSI KOHÁSZ KA 2424 (15–13)
Debrecen, 1400 néző. V: Bócz, Wiedemann
DEBRECEN: TRIFFA – Varsányi, KOVÁCS ANNA 6, Bulath 4 (4), Tóvizi, Deszpotovics 4, Vantara-Kelemen 3. Csere: Szabó D. (kapus), Arany, Bordás 1, Karnik 1, Vámos P. 2, Karsten 2, Szabó P., Petrus 1
Edző: Köstner Vilmos
DUNAÚJVÁROS: CSAPÓ KYRA– Grosch 1, SZEKERCZÉS 9 (2), BOUTI 4, Sirián 1, SZALAI B. 6, Kazai. Csere: Stojak (kapus), Nick, Mihály P. 1, Csavlovics 1, Ferenczy F., Jovovics, Molnár B. 1, Triscsuk
Edző: György László

Az eredmény alakulása. 4. perc: 2–1. 7. p.: 3–4. 13. p.: 8–5. 16. p.: 8–8. 20. p.: 12–9. 24.p.: 13–12. 41.p.: 17–17. 46.p.: 19–20. 56.p.: 22–22. 
Kiállítások: 6, ill. 14 perc
Hétméteresek: 4/4, ill. 3/2.

MESTERMÉRLEG
Köstner Vilmos: – A mérkőzés képe alapján, a sok helyzetünk kihagyása és a lassú játékunk miatt nem érdemeltünk győzelmet. Annak örülök, hogy legalább pontot szereztünk, mert így a veretlenségünk megmaradt.
György László: – A Debrecen otthonában játszani, mindig több, mint „csak” egy meccs. Egy pontot elvinni pedig a cívisvárosból, nekünk egy győzelemmel ér fel. Jó volt a kapusteljesítményünk, s a védekezésünkben találtuk meg még azt a kulcspontot, amely szükséges volt ahhoz, hogy csapatmunkával sikerült pontot szereznünk.

Támogatóink