A veretlenség oda, a becsület megmaradt

Végig szoros mérkőzést játszottunk a címvédő Ferencváros otthonában, a fővárosi együttes a végjátékban kerekedtek felül, így elvesztette veretlenségét a DVSC SCHAEFFLER szégyenkezésre azonban nincs okunk!

Hazai góllal indult a százszázalékos csapatok csatája, erre Mariana Costa két találattal válaszolt, így az ötödik percben nálunk volt az előny. A zöld-fehérek 8–7-nél vették vissza a vezetést, erre jött Planéta Szimonetta duplája, s egy ferencvárosi időkérés. Szilágyi Zoltán sok cserével igyekezett frissen tartani csapatát, s a kispadról beszállókra sem lehetett panasz. A félidő utolsó percében Vámos Petra egyenlített, Márton Gréta góljával mégis a Fradi vonulhatott előnnyel pihenőre (17–16).

A folytatásban a hazaiak kapták el jobban a fonalat és megléptek hárommal (20–17), de Karina Jezsikava egy és Bordás Réka két góljával a 40. percben egyenlítettünk. Érezhető volt, hogy apróságokon fog múlni a két pont sorsa, így is lett…

Nagy volt a nyomás a DVSC SCHAEFFLER játékosain, a Ferencváros klasszisai közül Emily Bölk elkapta a fonalat, s néhány ítélet után is okkal bosszankodhattunk. Újra meglépett a Fradi s bár a csapat mindent megpróbált, erre a rohamra már nem volt válasz, így a veretlenségét elvesztette a Loki a bajnoki címvédő otthonában, a csapat becsülete azonban megmaradt.

FTC-RAIL CARGO HUNGARIA– DVSC SCHAEFFLER 29–26 (17–16)
Elek Gyula Aréna, 1100 néző. V: Bócz, Wiedemann.

FTC: Bíró B. – MALESTEIN 5 (2), Stolle 2, Behnke, Szöllősi-Zácsik 4, E. BÖLK 4, MÁRTON G. 4. Csere: JANURIK (kapus), KLUJBER 6, Grbics 2, Csiszár-Szekeres, Kisfaludy 2. Edző: Elek Gábor
DEBRECEN: GIEGERICH – M. Costa 2, Kovács Anna 1 (1), Bordás 4, Hornyák D. 3, VÁMOS P. 4, PETRUS 5. Csere: Csapó Kyra (kapus), Szabó Nina, Jezsikava 2 (1), PLANÉTA 4, Tóvizi 1, Arany. Edző: Szilágyi Zoltán

Az eredmény alakulása. 7. perc: 3–4. 14. p.: 8–7. 25. p.: 13–11. 35. p.: 20–17. 42. p.: 21–21. 52. p.: 26–23.
Kiállítások: 2, ill. 4 perc.
Hétméteresek: 2/2, ill. 4/2

MESTERMÉRLEG
Elek Gábor: – Bajnokok Ligája-szintű mérkőzést játszottunk, iramában, taktikában és a megoldásokban egyaránt. Sok energia kellett a győzelemhez, igaz, lezárhattuk volna előbb is a meccset, de elégedett vagyok a csapattal.
Szilágyi Zoltán: – Megérdemelten nyert a Fradi. Minimális célunk volt jó meccset játszani, ha meglepetést tudunk okozni, az még jobb, de ehhez néhány extra teljesítmény hiányzott. Büszke vagyok a csapatra, mert harminc gól alatt tartottuk a Fradit.

Támogatóink