Ábrók Zsolt a váltás hátteréről

A DVSC Kézilabda Kft. ügyvezetője a Hajdú-Bihari Naplónak beszélt az edzőcseréről.

tone_kitti_szili

Derült égből villámcsapásként érte a hír a szurkolókat, miszerint az eddigi vezetőedző, Varga József helyét a szlovén Tone Tiselj vette át a DVSC-TVP kispadján. A hivatalos ügyek elintézését követően a több klubcsapat és válogatott élén is sikeres, többek között, a Krim Ljubljanával kétszeres BL-győztes szakember kedden már munkába is állt, a felek fél plusz egy éves szerződést írtak alá. A lényegében váratlan döntés hátteréről kérdezte a Hajdú-bihari Napló Ábrók Zsoltot, a DVSC-TVP ügyvezetőjét.

Tapasztalat és sikeresség

– Az alapszakasz felénél járunk, még mindig elérhetőek azok a célok, amelyeket szezon elején kitűztünk, ám úgy éreztük, új impulzusra, friss motivációra van szüksége a gárdának. Azt láttuk, hogy Varga József és a csapat között már nincs meg az a kohézió, ami például a ki-ki meccseken a Loki javára billentené a mérleg nyelvét. Ezt a problémát a tréner is elismerte, így közös megegyezéssel szerződést bontottunk vele és segítőjével, Boros Ferenccel. Nyárig pihenőt kapott a két debreceni edző, ezután pedig szeretnénk őket az átalakítandó utánpótlás-rendszerünkben foglalkoztatni. Visszatérve Tiseljre, érkezésével új lendülettel kezdjük el építeni a jövő csapatát, nem elhanyagolva az idei célok elérését. A tárgyalásaink során alapvetően másfél éves szerződésben gondolkoztunk, viszont külföldről érkező szakemberről beszélünk, így az első fél év jó lesz arra, hogy megismerjük egymást. A megítélésem szerint nem lesz gond a beilleszkedésével, s folytatni tudjuk a közös munkát. Hosszabb távra tervezünk vele, az eddig elért eredményei, tapasztalata és tekintélye alapján rendkívül bizakodó vagyok.

Az élvonalbeli női kézilabdacsapat első embere beszélt a játékosállomány esetleges változásáról is. – Balkezes jobbátlövőt folyamatosan keresünk. Olyan játékost szeretnénk, aki illik a csapatunkba, s a jövőben is számolhatunk vele. Azt már korábban is elmondtam, ilyen magyar átlövő jelenleg nincs – kezdte Ábrók, majd folytatta. – A felkészülés után az új edzővel egyeztetve alakítjuk ki a gárdát. Tiseljnek kifejezetten jó rálátása van a nemzetközi mezőnyre, ezért nem titkoltan azt várom tőle, hogy általa olyan játékosok is kerüljenek a látóterünkbe, akikkel korábban nem kalkuláltunk. De nem elhanyagolható tényező az sem, hogy a jelenlegi keretből minden játékos tiszta lappal indul, s lehet, ez a motiváció jót tesz többeknek is.

Az ügyvezető szerint nem lesz probléma, hogy a szlovén mester nem beszél magyarul. – Előre kell menni az időben, mindenkinek szükséges, hogy tudjon idegen nyelvet beszélni, így a kézilabdások is. A csapat mellé angoltanárt fogadunk, a játékosok heti 1-2 órában járnak majd hozzá tanulni. A kézilabda szaknyelv nem magfizika, szerintem ezzel nem lesz gond, ráadásul az új pályaedző, Márián Blanka is segíti a kommunikációt a lányok és az angolul folyékonyan beszélő edző között – fogalmazott a klubvezető.

HBN-Boros Norbert.

Támogatóink