Anca Giegerich nyáron távozik Debrecenből

Német kapusunk remekül érzi magát a Lokiban, de három, Debrecenben töltött év után változásra vágyik.

Ann Cathrin Giegerich ellenfélként tette le a névjegyét a Hódosban, amikor 2020 januárjában a Thüringer HC kapusaként fantasztikus védéseivel győzelemre vezette csapatát. Aztán éppen fél évvel az EHF Kupa csoportmeccs után már a hazai öltöző felé vette az útját, hiszen 2020 nyarán a DVSC SCHAEFFLER  játékosaként kezdte meg a felkészülést. Anca részese volt a 2021-es Magyar Kupa ezüstéremnek és a 2022-es bajnoki bronzéremnek. Igaz, közben – tavaly március 9-én, a Ferencváros elleni MK-meccsen – elszakadt a keresztszalagja. A  műtét és a rehabilitáció után idén januárban, a DVSC SHAEFFLER–Nyköbing Európa Liga csoportmeccsen tért vissza – stílusosan egy kivédett hetessel kezdett.

Anca – aki időközben elég jól halad a magyar nyelv elsajátításával – eddig 59 tétmérkőzésen lépett pályára debreceni mezben, s egy gól szerzett; tavaly februárban a Kisvárda elleni idegenbeli bajnokin talált az ellenfél kapujába.

„A DVSC volt az első csapatom Németországon kívül, ezért különleges volt számomra, amikor Debrecenbe érkeztem. Egy másik országot, egy másik kultúrát ismertem meg – mondta el honlapunknak Anca. – Szeretek itt lenni, de most, három év után úgy érzem, eljött az ideje, hogy változtassak az életemen. Szeretnék köszönetet mondani a klubnak, a stábnak, a csapattársaknak és a szurkolóknak a támogatásért, amit az itt töltött idő és különösen a rehabilitáció ideje alatt kaptam. A szezon végéig mindent megteszek, hogy elérjük a csapattal kitűzött céljainkat. Fantasztikus élmény a Hódosban, ilyen csodálatos szurkolók előtt játszani. Ez egy olyan emlék, amelyet soha nem fogok elfelejteni!”

 

Támogatóink