Anca hozta a katarzist

Fantasztikus hangulatú meccsen az ihletett formában védő Anca Giegerich vezérletével győztük le a bronzérmes Mosonmagyaróvárt.

Jól kezdtük a bronzérmes elleni rangadót Kovács Anna, Korsós Dorina és Tóvizi Petra góljaival nem egészen három perc alatt 3–0-ra vezettünk. A Mosonmagyaróvár azonban elkapta a ritmust, a remekül védő Szemerey Zsófia tartást adott a vendégeknek. A bronzérmes kíméletlenül kihasználta hibáinkat, egyenlített, s a félidő végéig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Ehhez kellett, hogy ziccerek sorát hagytuk ki, s a heteseket sem lőttük be. Szemerey bravúrjait látva úgy tűnt, hogy egy kapus lehet a mérleg nyelve ezen a meccsen, s így is lett…

A 20. percben érkezett a debreceni kapuba Ann-Cathrin Giegerich és lehúzta a rolót. 

Szünetben egy góllal vezettünk, aztán fokozatosan nyílt az olló. Anca előtt szenzációsan védekezett a csapat, s a 49. percben már 22–17-re vezettünk, ekkor lőtte be Karina Jezsikava első hétméteresünket – a hatodik kísérletből. Néhány perccel – és Anca bravúrral – később már 27–17-re vezettünk, eksztázisban tomboltak a debreceni ultrák, talpon volt az egész csarnok! S hogy milyen volt a mai DVSC SCHAFFLER? Nos, belül az utolsó öt percen, kilencgólos előnynél Tóvizi Petra és Karina Jezsikava úgy vetődtek egy kipattanó labdára, mintha az életük múlt volna rajta.

Anca 62 százalékos hatékonysággal védett, Korsós Dorina legjobb debreceni meccsét játszotta, a csapat pedig fantasztikusan küzdött.

A DVSC SCHAEFFLER öt meccs után százszázalékos…

DVSC SCHAEFFLER–MOTHERSON-MOSNMAGYARÓVÁR 28–19 (12–11)
Debrecen, 1000 néző. V: Hargitai Markó

DVSC: Csapó Kyra – ARANY 3, Kovács Anna 4, TÓVIZI 4, Hornyák 1, Vámos P. 1, KORSÓS 5. Csere: GIEGERICH (kapus), Szabó N. 3, Bordás 2, Jezsikava 1 (1), Planéta 2, Vámos M. 2, Csernyánszki. Edző: Szilágyi Zoltán
MOSONMAGYARÓVÁR: SZEMEREY – Mihály P. 1, Lancz 1, TÓTH G. 6, Pásztor N. 3, Tóth E. 2, Stranigg 1. Csere: Mistina (kapus), Konecna, Kovács P. 3, Aszanin, Hajtai 2. Edző: Gyurka János

Az eredmény alakulása. 3. perc: 3–0. 10. p.: 5–5. 20. p.: 9–9. 36. p.: 16–14. 43. p.: 19–15. 56. p.: 27–17. 
Kiállítások: 12, ill. 16 perc
Hétméteresek: 6/1, ill. 2/0

MESTERMÉRLEG
Szilágyi Zoltán: Ahogy arra számítottunk, nagy csatát hozott a mérkőzés, egy remekül küzdő ellenfelet sikerült legyőzünk. Már az első félidőben is kiépíthettünk volna komolyabb előnyt, de elhibáztuk a lehetőségeinket, illetve Szemerey Zsófi remekül védett. A második félidőben Anca Gigerich védései jelentették a mérleg nyelvét, s a csapat is felszabadultan kézilabdázott.
Gyurka János: Végig a Debrecen dominált, mi negyven percig ott voltunk a hazaiak nyomában. Olyan hibákat követtünk el, amelyek egy ilyen rangadón nem férnek bele egy ilyen rutinos, válogatott kézilabdázókkal felálló csapattal szemben. 

Támogatóink