Arany Éva köszöntése

Az 1957-ben megrendezett első női kispályás világbajnokságon ezüstérmes magyar válogatottban szerepelt Arany Éva, a Debreceni VSC játékosa. A 60. évfordulón köszöntötte őt a szövetség Emlék Albizottsága.

Éva nénit debreceni lakásán látogatták meg a bizottság képviselői, Suti Endre elnök, Hargitai Gábor (DVSC-TVP–Alba Fehérvár mérkőzés egyik játékvezetője) és az egykori Loki-játékos, Horváth Ildikó.
Az emlékplakett átadása után sok régi élményt elevenítettek fel az ünnepelttel, aki jó egészségnek örvend.

– A mai napig nagyon fájó emlék a Csehszlovákia ellen elveszítette döntő – emlékezett Éva néni a hat évtizeddel ezelőtti fináléra. – Nagyon sírtam a meccs után, szinte vigasztalhatatlan voltam.

Az egykori DVSC-játékos a tv-ben mindig megnézi az utódok meccseit.
– Tudom, hogy a lányoknak nagyon fontos a jó hangulat, de nekem már nagy a zaj a csarnokban, ezért itthonról szurkolók a csapatnak – folytatta Arany Éva. – Májusban volt egy komoly operációm, beültettek egy csípőprotézist, most gyógyulgatok. Van két unokám, a nagyobbik kislány már végzett gyógyszerész, a fiú most hetedikes. Majdnem minden vasárnap itt vannak nálam, sok örömet szereznek nekem.

A DVSC Kézilabda Kft. valamennyi játékosa, dolgozója, valamint a Loki-szurkolók nevében is jó egészséget kívánunk a klub egykori legendás játékosának!

Támogatóink