Aranyéremmel tér vissza Argentínából Mariana Costa

A brazil válogatott nyerte meg a Dél- és Közép-Amerikai Női Kézilabda Bajnokságot, ezzel kvalifikálta magát a jövő évi világbajnokságra. Brazília – Mariana Costával a fedélzeten – a házigazda Argentínát verte a döntőben 26-19-re.

Fotó: https://handballsca.com/

2022 november 15 és 19 között rendezték meg Argentínában, Buenos Airesben a Dél- és Közép-Amerikai Női Kézilabda Bajnokságot (South and Central American Women’s Handball Championship). A tornának azért van jelentősége, mert az első két helyezett egyenes ágon kvalifikálhatta magát a jövő évi világbajnokságra, melyet közösen rendez Dánia, Norvégia és Svédország. 

A döntőben a két ősi rivális Argentína és Brazília találkozott, már abban a tudatban, hogy jövőre mindkét együttes részt vehet a vébén. Mind a két válogatott veretlenül jutott el a fináléig, hiszen a torna további három résztvevő országát (Chile, Urugay, Paraguay) könnyedén verték. A döntőben többnyire a brazilok akarata érvényesült. Már a félidőben három góllal, 14-11-re vezettek és végül 26-19-re nyertek. Mariana Costa a fináléban 2 gólt szerzett. A legjobban sikerült mérkőzése a Paraguay elleni, 47-20-as győzelemmel véget ért találkozó volt, ahol nyolcszor talált be. Gratulálunk az aranyéremhez, Mari!

Támogatóink