Átok helyett ünnep!

Az első félidőben ugyan kísértett a két csapat tavaszi mérkőzése, végül magabiztosan szerezte meg a két pontot a DVSC SCHAEFFLER.

Mintha átok ült volna a csapaton. Sorra maradtak ki a ziccerek, semmi sem sikerült, s amikor 6–6 után tíz percig nem lőttünk gólt, sokaknak eszébe jutott a z Alba legutóbbi debreceni fellépése, amikor simán nyertek az első félidőbe jelentős előnyt építő vendégek. Mert a jelentős előny, most is megvolt, a hosszú hazai gólcsend idején ugyanis ötször is betaláltak a vendégek, így nem volt túl jó az eredményjelző táblára nézni. Szerencsére a szünet előtti periódusban kicsit összekapta magát a csapat, így jelentősen csökkent a Fehérvár előnye.

A folytatásban úgy tűnt hamar meg lehet roppantani a vendégeket, ám hiába vettük űt a vezetést, a jól küzdő alba nem adta fel, s visszavette a vezetést. Amikor 18–16-os vendégvezetésnél elkezdtünk volna aggódni, akkor egyszerre csak meglódult a szekér. Triffa Ági remekül védett, Kovács Anna ellenállhatatlanul kézilabdázott, ehhez jött Bulath Anita, Vámos Petra és Petrus Mirtill jó teljesítménye, valamint a remek védekezés. Nyolc debreceni gól született válasz nélkül – közben Szabó Dóri kivédett két hetest -, s ezzel el is dőlt a meccs.

Az utolsó percekben már felállva ünnepelt a közönség, ki gondolt már arra az átokra, ami nem sokkal korábban sokaknak jutott eszébe.

DVSC SCHAEFFLER ALBA FEHÉRVÁR KC 3022 (12–13)
Debrecen, Főnix Csarnok, 2000 néző. V: Hargitai, Markó
DVSC: Oguntoye  – Varsányi 2, KOVÁCS ANNA 13 (2), Bulath 3, Tóvizi 3, Deszpotovics 1, Vantara-Kelemen 3
Csere: TRIFFA, SZABÓ D. (kapusok), Karnik, Bordás 1, VÁMOS P. 2, Karsten 1, PETRUS 1, AranyEdző: Köstner Vilmos
FEHÉRVÁR: ATTINGRÉ – Zazai 2, MENDY 11 (6), Walfisch 3, Boldizsár 2, Rózsás, PelczéderCsere: Mistina (kapus), Sztankovics 3, Hudra, Moutsogianni, Szarka A., Piller 1, TöpfnerEdző: Deli Rita

Az eredmény alakulása. 3. perc: 2–1. 7. p.: 3–6. 12. p.: 6–6. 21. p.: 6–11. 25. p.: 10–12. 35.p.: 15–14. 44.p.: 16–18. 53.p.: 24–18.
Kiállítások: 10, ill. 10 perc
Hétméteresek: 3/2, ill. 8/6.

MESTERMÉRLEG
Köstner Vilmos: – Miután a negyvenedik percben sikerült legyőzni önmagunkat, onnantól megérdemelt győzelmet arattunk javuló játékkal, de még mindig sok hibával.
Deli Rita: – Az első félidőben nem tudtuk kihasználni elöl a jó kapusteljesítményünket. Ennek köszönhetően pedig azt sem sikerült elérnünk, hogy minél nagyobb előnnyel forduljunk. A második félidőben már sok volt a technikai hibánk, elfáradtunk. Rutint kell szereznünk egy-egy szituációnál, tragédia nem történt, tanulófázisban vagyunk, s ebből is tanulnunk kell.

Támogatóink