Átszervezett utánpótlás versenyrendszer

Megszűnt a zárt junior és ifjúsági bajnokság, szinte minden megváltozott a kézilabda utánpótláscsapatok versenyeztetésében.

Az NB I-es junior és ifjúsági csapatok eddig a felnőtt csapattal azonos sorsolással, zárt NB I-es bajnokságban szerepeltek, ez a rendszer megszűnt, mint ahogy a junior korosztály is. A 2017/18-as szezontól a legidősebb utánpótlás korosztály az ifjúságiaké, itt az 1999 és 2001 között született fiatalok szerepelhetnek. Ebben a korosztályban az első osztályú bajnokságban kétszer 12 csapatra (Keleti és Nyugati csoport) osztották a mezőnyt, itt a 14 NB I-es csapat ifjúsági együttese alanyi jogon szerepel, s tíz alsóbb osztályú egyesület is bekapcsolódik a küzdelembe. A szezon végén a két csoport első két-két helyezettje négyes döntő keretében dönti el az érmes helyek sorsát. A DVSC-TVP első számú ifjúsági csapatát Vida Gergő irányítja.

A serdülőknél (2002-2003-as korosztály) ugyanez a szisztéma érvényesül, s mivel 13 csapat elindul mind a két pontvadászatban, így a két korosztály többnyire együtt játssza a meccseit. A DVSC-TVP legmagasabb osztályban induló serdülő együttesét Győrvári Viktor készíti fel.

A többosztályos ifjúsági és serdülő bajnokságokban a DVSC-TVP sok csapat indul.

A Női Ifjúsági III. osztály Észak-keleti csoportjában (itt 14 klub szerepel) két csapattal képviseltetjük magunkat. A DVSC-TVP II (Milánik Zoltán együttese) és a DVSC-TVP III (Borók Rita tanítványai) indulnak itt.

A Leány Serdülő III. osztályban (szintén 14 csapatos a mezőny) induló DVSC-TVP II-t Köstner Vilmos, a DVSC-TVP III-at pedig Győrvári Viktor készíti fel.

Ifjúsági és serdülő csapatinak munkáját Pál Emese erőnléti edző, Pusztai Tamásné kapusedző és Posta Sarolt rehabilitációs edző (egyben masszőr) segítik.

– Jól sikerült a felkészülésünk, több tornán is el tudtunk indulni, így minden játékos kapott lehetőséget a bizonyításra – mondta Vida Gergő, az ifjúsági csapat szakvezetője. – A bajnokságban nem rendelünk alá mindent az eredményességnek, az a cél, hogy mindenki megfelelő meccsterhelést kapjon. A felnőtt keretben szereplő ifjúsági korú játékosok csak alkalmanként játszanak majd a korosztályos csapatban, az a fontos, hogy ne legyenek túlterheltek a lányok!

.- A felkészülés elején a keret állapota a vártnál gyengébb volt, ezért a felkészülési tervet lényegesen átt kellett alakítani – fogalmazott Győrvári Viktor, a serdülők edzője. – Az átalakított tervet sikerült végrehajtani és bár még messze vagyunk az ország első öt-hat csapatának dinamikájától futósebeségétől, erőszintjétől, de célunk az, hogy ebben az évben a lehető legközelebb kerüljünk hozzájuk.

Támogatóink