Az első perctől koncentráltan kell játszanunk!

Pénteken 17 órakor az Alba-Fehérvár együttesét fogadja a DVSC SCHAEFFLER.

Meglepetések pozitív és negatív tartományban – így foglalhatnánk össze pénteki ellenfelünk szezonját a legrövidebben. A bajnokság első szakaszát a papírformának megfelelően teljesítette a székesfehérvári együttes, pontosabban az első öt meccset. Megnyerték a kötelezőt, elvesztették azokat a találkozókat, ahol az ellenfél számított esélyesebbnek. Aztán szeptember 24-én a Boglári Akadémia-SZISE otthonában borult az addigi trend. A NEKA fiataljait foglakoztató csapat megsemmisítő 34–24-es vereséggel küldte haza az Albát. Ezután vette át a csapat irányítását a korábbi másodedző, Józsa Krisztián, akinek volt ideje a csapat felkészítésére, hiszen több mint három hónapig nem lépett pályára a csapat. Az újrakezdés viszont parádésra sikeredett, Kisvárdán nyert az Alba, december 30-án. Januárban egy Szombathely elleni magabiztos hazai siker nyomatékosította, hogy halad a Fehérvár, s bár a Várda elleni hazai vereség árnyalt egy kicsit a képen, a Békéscsabát magabiztosan győzte le pénteki ellenfelünk, amely így nyolc ponttal a nyolcadik helyen áll a tabellán. A fehérváriak legismertebb sportolója az 53 magyar válogatott meccsén 140 gólt szerző Triscsuk Krisztina, illetve a decemberi Európa-bajnokságon közönségkedvenccé előlépett horvát kapus, Tea Pijevic.

A DVSC SCHAEFFLER kevesebb meccset játszott januárban, a debreceni lányok oda-vissza pályára léptek a Boglári Akadémia-SZISE ellen: idegenben 35 –25-re, hazai környezetben 37–29-re nyertek Köstner Vilmos tanítványai. A bogláriak elleni debreceni találkozón tért vissza hosszabb sérülés után Hornyák Dóra, méghozzá remek játékkal.

„Annyiból szerencsés időpontban jött a sérülésem, hogy nem maradtam le sok meccsről, így könnyebb volt a visszatérés is – mondta Hornyák Dóra. – Eddig kiszámíthatatlan volt a bajnokság, nem tudtuk mikor tudunk játszhatunk. Reméljük most már normalizálódik a helyzet, jó lenne minél többször pályára lépni. Várom a folytatást!”

A DVSC SCHAEFFLER játékosai tudják, hogy azAlba-Fehérvár elleni meccs nem lesz könnyű, hiszen ellenfelünk már bizonyította, hogy képes jó teljesítményre.

„Az első perctől nagyon oda kell figyelnünk pénteken, nem szabad félvállról venni a meccset – folytatta Dodó. – Ha koncentráltak leszünk és azt csináljuk a pályán, amit megbeszéltünk akkor nem lehet probléma. Láttuk az Eb-n az ellenfél kapusát, Tea Pijevicet, tudjuk, hogy mire képes. Vele szemben nekünk kell okosabbnak lenni, akkor nem lehet baj!”

A február 5-én, pénteken 17 órakor kezdődő DVSC SCHAEFFLER–Alba-Fehérvár mérkőzést Felhő Ferenc és Öcsi Tamás vezeti. A mérkőzést a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően nem tekinthetik meg a helyszínen szurkolók, de élőben közvetíti a Debrecen Televízió és online a dehir.hu/dtv internetes oldalon is követhető lesz.

Támogatóink